Începutul sfârșitului pentru Kovesi? O asociație din Cluj cere retragerea titlului de doctor al lui Kovesi pentru plagiat

Fostul procuror șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, este acuzată de plagiat. Asociaţia Grupul pentru Reformă şi Alternativă Universitară (GRAUR) a cerut Ministerului Educației retragerea titlului de doctor. „, scrie evz.ro.

Deși presa și opinia publică au tratat cu mare înverșunare și dispreț scandalul de plagiat al fostului premier Victor Ponta, nu la fel s-a întâmplat și în cazul acuzațiilor de plagiat împotriva fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi. În cazul lui Kovesi, societatea românească a avut de a face cu o omerta pe care ar invidia-o până și cele mai vestite clanuri mafiote. Herghelii și cirezi întregi de „deontologi” din diverse domenii se aliniau ca la ordin cu tot felul de teorii și pretexte care mai de care mai penibile, pentru albirea „zeiței justiției” .

În cadrul unui comunicat de presă intitulat „E pur si muove…sau de ce teza lui Kovesi este la fel de sigur plagiată pe cât este de sigur că Pământul se învârte”, Asociaţia Grupul pentru Reformă şi Alternativă Universitară (GRAUR) scrie următoarele:


„După 1 de zile de cercetări temeinice suntem în măsură să confirmăm că există toate argumentele factuale care permit concluzia că teza lui Kovesi este plagiată, să confirmăm că decizia elaborată de un organ consultativ al ME a fost realizată cu rea-credinţă şi fără minimă competenţă profesională. Anunţăm că Asociaţia GRAUR va solicita ME anularea deciziei de ne-plagiat emise în cauză şi retragerea de îndată a titlului de doctor acordat în condiţii nelegale dnei L. C. Kovesi. „, se arată în comunicatul Asociației GRAUR, protrivit Mediafax.ro

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns