Manipularea ROBOR: când vezi bancherii în stradă participând la proteste și revoluții regizate, mai întotdeauna să știi că e semn rău!

Un scandal cât casa de mare ține capul de afiș în ultimele zile în România: acuzații cu privire la manipularea ROBOR,
un indicator care reprezintă rata medie a dobânzii la care se împrumută între ele instituțiile bancare din România în moneda națională.

Ce se știa până acum? Că acest indicator este stabilit de către Banca Națională a României pe baza informațiilor furnizate de primele 10 bănci cele mai active pe piață.

Însă iată ce ne dezvăluie un fost senator liberal, Daniel Zamfir, trecut cu cățel și purcel la rivalii de la ALDE, după divergențe majore cu liderii PNL pe teme economice și dispute legate de niște presupuse practici bancare abuzive și ilegale în România:

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

” Daniel Zamfir: BNR s-a implicat în manipularea ROBOR.
Senatorul Daniel Zamfir acuză BNR de înţelegeri tacite cu băncile pe seama stabilirii nivelului ROBOR. „, scrie dcnews.ro

Un amănunt observat de foarte puțină lume este acela că țuțerii de la BNR nu spun niciodată că sunt angajați sau că lucrează la Banca Națională a României… ci la Banca Centrală. Vor oare să ne obișnuiască cât mai curând posibil cu … adevărata stare de fapt?

O bancă îndreptată împotriva propriului popor mai poate fi considerată bancă națională?

La câteva zile după protestul din 10 august 2018, pe rețelele de socializare s-a viralizat o imagine cu un personaj puțin atipic care a participat la protestele de stradă antiguvernamentale: Adrian Vasilescu , cunoscut publicului larg mai ales pentru faptul că îndeplineste funcția de consilier al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.

Atunci, sub impulsul imaginii virale cu Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, făceam următoarea postare cu privire la ROBOR:

” Deci să nu ne mai mirăm că ROBOR-ul crește ca Făt Frumos spre bucuria celor din afara României. Există motive politice și în acest caz…”

Despre manipularea ROBOR-ului s-a vorbit cu mult înainte ca Daniel Zamfir să facă aceste dezvăluiri, atât în societatea românească cât și în presa din România:

Economie „liberă“: Cartelul și manipularea din spatele creșterii Robor „, scria telegrafonline.ro într-un articol publicat la sfârșitul lunii aprilie a anului 2018

Când vezi bancherii în stradă participând la proteste și revoluții regizate, mai întotdeauna să știi că e semn rău!

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Aurelian Pavelescu: "Cozmin GUȘĂ a dat ordinul la UM ”REALITATEA TV”: ”Șobolani, părăsiți corabia STATULUI PARALEL!”"

mar ian. 29 , 2019
” Cine credeți că, de ceva zile, se dau de ceasul morții împotriva statului paralel, a abuzurilor din justiție, a DNA și chiar a Codruței Kovesi, maica lor de pungași? Cozmin Gușă, Rareș Bogdan și unul Hoandră cu ochelari de gărgăune! ”Cum au fost posibile abuzurile? Trebuie să răspundă cei […]

Poate vă place și:

libris.ro