Ambasada SUA la București are al…

Ceea ce se ni se înf…

Liviu Pleșoianu solicită expulza…

Reacția ambasadei SU…

Atacul de la Berna din 14-16 feb…

La mijlocul lunii fe…

Pericolul unui asa zis manual de…

Adevăratul pericol d…

Și primarul UDMR-ist din Satu Ma…

După ce primarul UDM…

Carmen Iohannis, audiată în secr…

Justiția în sus, Jus…

Direcționarea banilor publici de…

Una dintre cele mai …

Renate Weber: "Macovei a mințit …

Europarlamentarul ro…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Manipularea ROBOR: când vezi bancherii în stradă participând la proteste și revoluții regizate, mai întotdeauna să știi că e semn rău!

Print Friendly, PDF & Email

Un scandal cât casa de mare ține capul de afiș în ultimele zile în România: acuzații cu privire la manipularea ROBOR,
un indicator care reprezintă rata medie a dobânzii la care se împrumută între ele instituțiile bancare din România în moneda națională.

Ce se știa până acum? Că acest indicator este stabilit de către Banca Națională a României pe baza informațiilor furnizate de primele 10 bănci cele mai active pe piață.

(P):In aceasta campanie oferim gratuit un borcan de miere cu design special pentru orice comanda plasata in perioada 09 - 24 februarie 2019

Însă iată ce ne dezvăluie un fost senator liberal, Daniel Zamfir, trecut cu cățel și purcel la rivalii de la ALDE, după divergențe majore cu liderii PNL pe teme economice și dispute legate de niște presupuse practici bancare abuzive și ilegale în România:

” Daniel Zamfir: BNR s-a implicat în manipularea ROBOR.
Senatorul Daniel Zamfir acuză BNR de înţelegeri tacite cu băncile pe seama stabilirii nivelului ROBOR. “, scrie dcnews.ro

Un amănunt observat de foarte puțină lume este acela că țuțerii de la BNR nu spun niciodată că sunt angajați sau că lucrează la Banca Națională a României… ci la Banca Centrală. Vor oare să ne obișnuiască cât mai curând posibil cu … adevărata stare de fapt?

O bancă îndreptată împotriva propriului popor mai poate fi considerată bancă națională?

La câteva zile după protestul din 10 august 2018, pe rețelele de socializare s-a viralizat o imagine cu un personaj puțin atipic care a participat la protestele de stradă antiguvernamentale: Adrian Vasilescu , cunoscut publicului larg mai ales pentru faptul că îndeplineste funcția de consilier al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.

Atunci, sub impulsul imaginii virale cu Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, făceam următoarea postare cu privire la ROBOR:

” Deci să nu ne mai mirăm că ROBOR-ul crește ca Făt Frumos spre bucuria celor din afara României. Există motive politice și în acest caz…”

Despre manipularea ROBOR-ului s-a vorbit cu mult înainte ca Daniel Zamfir să facă aceste dezvăluiri, atât în societatea românească cât și în presa din România:

Economie „liberă“: Cartelul și manipularea din spatele creșterii Robor “, scria telegrafonline.ro într-un articol publicat la sfârșitul lunii aprilie a anului 2018

Când vezi bancherii în stradă participând la proteste și revoluții regizate, mai întotdeauna să știi că e semn rău!

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Campanie Crazy Days

Inline
Inline