Presa ucraineană: Revoluția ucraineană din 2013-2014 a repetat complet scenariul „Revoluției Române” din 1989

Pe model aproape identic cu cel românesc cu evenimentele dedicate „Revoluției” din decembrie 1989, ucrainenii au sărbătorit și ei în 2018 „Revoluția” lor înecată în sânge și în suferință. Dar iată că începe treptat să iasă la iveală adevărul despre aceste așa zise revoluții sângeroase din estul Europei.

Într-un articol din Jerusalem Post  intitulat „E timpul pentru a spune adevărul despre Ucraina”(n.r. It Is Time To Say The Truth About Ukraine), jurnaliștii aduc argumente despre cum de fapt prin desfășurarea evenimentelor din timpul Revoluției ucraineane din 2013-2014 a fost repetat complet scenariul „Revoluției Române” din 1989.

Presa ucraineană: Revoluția ucraineană din 2013-2014 a repetat complet scenariul "Revoluției Române" din 1989
Presa ucraineană: Revoluția ucraineană din 2013-2014 a repetat complet scenariul „Revoluției Române” din 1989

Analogia directă între cele două așa zise revoluții din România și din Ucraina este una izbitoare: cu ajutorul dezinformării, s-a creat în mod intenționat în țară o atmosferă de psihoză totală, fapt care a condus la acțiuni violente haotice și ordine militare contradictorii.


Presa ucraineană: Revoluția ucraineană din 2013-2014 a repetat complet scenariul „Revoluției Române” din 1989

Jurnalista ucraineancă Myroslava Berdnyk concluzionează pe baza articolului din Jerusalem Post că „Revoluția demnității” (n.r. așa cum a mai fost numit Maidanul din Ucraina) a fost folosită pentru a capturarea puterii şi a organizării unei persecuţii politice totale a celor din opoziție şi a concurenţilor politici.

„Referindu-se la investigaţiile colegilor europeni şi americani, autorii articolului susţin că organizatorii revoluţiei din 2014 au pus în scenă împuşcarea protestatarilor şi a forţelor de ordine pentru a discredita puterea.”, scrie jurnalista ucraineancă
Myroslava Berdnyk

În mărturiile și interviurile acordate de către fostul președinte ucrainean Leonid Kravciuk, acesta confirmă că în februarie 2014 era conștient de „Planul Ceaușescu” prin care se urmărea asasinarea lui Ianukovici pe modelul implementat în 1989 în România.

Numai că, autorii loviturii de stat din Ucraina, care au ajuns la putere în urma îndepărtări lui Ianukovici, au acționat într-un mod puțin mai sofisticat decât „colegii” lor din România.

Concluzii? Acum priviți și imaginile alese pentru ilustrarea acestui articol, măcar pentru impactul vizual…

Vasile Morari

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns