Orban spune lucruri trăsnite: Ar trebui să îi retragem cetăţenia română celui care a votat contra lui Kovesi

Pe lângă faptul că a declarat că George Ciamba şi Teodor Melescanu ar trebui să-şi dea demisia, șeful liberalilor consideră că îi trebuie retrasă cetățenia română reprezentantului României pentru că a votat contra lui Kovesi.

„Ar trebui să îi retragem cetăţenia română. Să se ducă să ceară cetăţenie cu candidatul ţării cu care a votat. Mie mi se pare de noapte minţii pentru orice reprezentant al României să nu susţină un candidat al României pe orice funcţie importantă, mai ales o funcţie de conducere la nivel european, cum este funcţia de procuror-şef al Parchetului European, să existe un român care să sprijine candidatura unui român. Este o lipsă de patriotism, este chiar o trădare”, a declarat preşedintele PNL Ludovic Orban.

Constituția României, prin articolul art. 5, alin. 2,

(2) Cetăţenia română nu poate fi retrasă aceluia care a dobândit-o prin naştere.

ne arată foarte clar că acest lucru nu este posibil. Deci, cum se poate ca un lider de partid din România să ceară încălcarea Constituției?

Despre candidatura Laurei Codruța Kovesi pentru postul de procuror-şef al Parchetului European, Ludovid Orban a spus că:

„Suntem optimişti şi suntem angajaţi în furnizarea de argumente în favoarea candidatului român către toţi parlamentarii români care sunt implicaţi în procedura de selecţie, pentru că trebuie să combatem dezinformările mizerabile care au fost făcute de reprezentanţii coaliţiei majoritare, PSD şi ALDE”, a spus Ludovic Orban

Nota noastră: Deși președintele Iohannis s-a declarat în repetate rânduri în țară foarte mulțumit de activitatea justiției și a DNA-ului, Laura Codruța Kovesi a primit abia 29 de puncte amărâte? Cum o fi posibil așa ceva? Nu este dată Luluța în presa de propagandă a sistemului și în sondaje făcute la comandă, ca fiind cea mai iubită fiică a poporului?

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns