libris.ro

În România, „femeile au început să serbeze Ziua Internațională a Femeii începând cu anul 1945”, după instalarea bolșevismului

După instalarea Guvernului Petru Groza, la 6 Martie 1945, a fost impusă cu de-a sila în România o „tradiție” care nici până astăzi nu a fost din păcate demistificată.

Ziua de 8 martie, Ziua Internațională a femeii proletare, a femeii comuniste, a luptătoarei pentru „drepturi și politici sociale”, a femeii revoluționare, este vândută acum sub umbrela internaționalismului, deși sunt mai mult decât clare originile sale bolșevice.

V-ați întrebat vreodată de ce în țările unde mișcările de tip comunist / bolșevic nu au prins rădăcini, nu există această așa zisă “sărbătoare” intitulată de bolșevici Ziua Internațională a Femeii?

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Poster pentru Ziua Femeii, 8 martie 1914

Bunicile și străbunicile noastre n-au auzit și sărbătorit niciodată Ziua Femeii înainte de instalarea bolșevismului în România, odată cu instalarea Guvernului Petru Groza, la 6 Martie 1945.

În data de 8 martie, Ziua Internațională a Femeii este sărbătorită (în unele țări fiind declarată prin lege zi liberă) în urmatoarele state: Albania, Algeria, Angola, Armenia, Azerbaidjan, Bangladesh, Belarus, Bosnia si Herțegovina, Brazilia, Bulgaria, Burkina Faso, Cambodgia, Camerun, Chile, Columbia, Croația, Cuba, Cipru, Danemarca, Eritreea, Finlanda, Georgia, Grecia, Guineea-Bissau, Islanda, India, Italia, Israel, Laos, Letonia, Kazahstan, Kosovo, Kirghizstan, Macedonia, Madagascar, Malta, Mexic, Republica Moldova, Mongolia, Muntenegru, Nepal, Palestina, Polonia, Portugalia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Suedia, Siria, Tadjikistan, Turcia, Turkmenistan, Ucraina, Ungaria, Uzbekistan, Vietnam, Zambia. În China, femeile au după-amiaza liberă de 8 martie.

„Această așa zisă sărbătoare își are originile efectiv în Cartea Ester(ei) din Sfânta Scriptură, în special capitolul 9. Este vorba de povestea Esterei, acea femeie frumoasă care s-a îndrăgostit de împaratul persan Ahașveroș (identificat de obicei cu Xerxes I).

Anume de la aceasta poveste a pornit și Clara Zetkin, o jurnalista germana de origine evreica, care la 1910 aduna femeile din 17 tari din Europa si isi propunea sa “internationalizeze” povestea Esterei. Estera devine astfel intruchiparea biblica a “eroismului” si “spiritului revolutionar”. „, dezvăluie Pr. prof. dr. Mihai Valica

Ziua de 8 martie s-a născut din zvârcolirea ideilor bolșevice de la începutul secolului trecut, și nu era nicidecum o zi în care femeile să primeasca flori, ci una în care femeile se luptau pentru drepturi și privilegii, pentru „drepturi și politici sociale”, pentru reformarea societății.


Clara Zetkin, politiciană, teoreticiană marxistă și activistă pentru drepturile femeilor.
În 1911, ea a organizat pentru prima dată Ziua Internațională a Femeii.

Clara Zetkin, a fost o politiciană, teoreticiană marxistă și activistă pentru drepturile femeilor. În 1911, ea a organizat pentru prima dată Ziua Internațională a Femeii.

În Rusia Țaristă, Clara Zetkin s-a adunat împreună cu alte femei de orientare socialistă în capitala Imperiului Rus, la
Petrograd (n.r. Sankt Petersburg) în luna februarie a anului 1917, și pe fondul nemulțumirii femeilor care lucrau în fabrici, pe 23 februarie (stil vechi) (8 martie, stil nou) a declanșat „Revoluția din februarie 1917”, un eveniment despre care nu prea se vorbește destul din istorie, dar care a provocat abdicarea Țarului rus și a creat condițiile optime pentru Revoluția din Octombrie 1917.

Deci, Revoluția bolșevică din octombrie a avut la bază Revoluția din Februarie, eveniment care a condus la abdicarea țarului.

„Această zi de 8 martie este o rămășiță, ca un dinozaur. Un dinozaur al comunismului. N-are nimic comun cu creștinismul.” , a spus Pr. prof. dr. Mihai Valica la Radio Dorna

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info