libris.ro

Îndemnuri la segregare etnică la Salonta din partea unui consilier UDMR

În ultimele zile, Realitatea TV a realizat în inima țării, în Harghita, câteva emisiuni cu o ridicată încărcătură emoțională, despre soarta identității românești din Harghita și Covasna. Printre diferite ilegalități, abuzuri și discriminări pe criterii etnice împotriva românilor din cele două județe, în emisiunea „România 2019” au fost aduse la lumină și fapte mai vechi, din urmă cu câțiva ani, dar deosebit de grave.

Îndemnuri la segregare etnică la Salonta din partea unui consilier UDMR, Foto: Realitatea TV
Îndemnuri la segregare etnică la Salonta din partea unui consilier UDMR, Foto: Realitatea TV

„Să vedeți manifestul publicat, atenție, nu în Harghita și Covasna, ca să înțelegeți ce se întâmplă mult mai departe de Harghita și Covasna, dar creat de UDMR. Este vorba de manifestul publicat în Jurnalul Salonta, al cărui redactor și consilier, este cine credeți… un consilier UDMR din Salonta. Ce credeți dumneavoastră că le spune celor din Salonta în acel jurnal, în acel îndemn? Era luna august, copiii se înscriau la școli… Ca să-i facă să înțeleagă că maghiarii trebuie să stea cu maghiarii… încerca să le spună în felul următor:

” Nu lăsaţi aproape de inima voastră limbă străină, cultură străină, prieten străin!”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Eu cred că Guvernul României, prin Parlament, să facă o comisie de anchetă care să vină să vorbească și să constate. Dacă lucrurile așa stau, și chiar așa stau lucrurile, dumnealor sunt responsabili de ceea ce pătimesc amărâții ăștia de români pe aici”, a spus Aurelian Bădulescu la Realitatea TV

Redăm un fragment mai cuprinzător din îndemnul la segregare etnică publicat la Salonta de către un consilier UDMR:

„Tinerilor! Formaţi-vă cercul de prieteni dintre voi! Căutaţi prieteni maghiari, perechi maghiare! Da, asta înseamnă oarecum izolare, o viaţă îndreptată spre interior. Dar nu uitaţi: de sute de ani această izolare a conservat cele mai bune comunităţi ale Ardealului! Drept zestre vă dăm legea: scoateţi din voi tot ce este străin. Nu lăsaţi aproape de inima voastră limbă străină, cultură străină, prieten străin. Un prieten străin se poate transforma uşor într-un iubit străin, iar cel care nu-şi exprimă dragostea pentru prima dată în limba maternă s-ar putea să-şi aleagă ca tovarăş de viaţă o persoană de altă naţionalitate. Fiţi fideli pământului natal, rădăcinilor care vă susţin! Citiţi cărţi maghiare, ascultaţi muzică maghiară, învăţaţi istoria maghiarilor. Fiţi mândri că sunteţi maghiari pentru că asta vă face pe voi deosebiţi, unici, asta vă deosebeşte de oricine din lumea întreagă!”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info