Invitație la lectură: “Victims of Communism, and their persecutors”

Întrebare: Care este definiția dvs. despre comunism?

Misiunea Declarației despre victimele comunismului și despre persecutorii acestora: Să vorbească în numele victimelor comunismului. Pentru a informa și a inspira cititorii să evite anumite greșeli și, mai ales, să înțeleagă adevărul și să aibă curiozitatea de a fi informați mai bine, despre încercările pe care fiecare dictatură comunistă le-a însemnat pentru peste 100.000.000 de victime neajutorate până în prezent

Antecedente, comportamente / crime, consecințe, discuții și soluții ale atrocităților comuniștilor

Antecedente

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Teorii care subliniază conflictul (Victimele comunismului, p. 35)
Lynn Mc Taggard (2002) sugerează că următoarele teorii au fost folosite ca raționamente pentru rasism, sclavie, superioritate de clasă, sexism, invazia națiunilor suverane, persecuții religioase, economice, etnice, politice și de război:

Biologie: evoluția lui Darwin “supraviețuiește cel mai potrivit”.

Psihologie: complexul oedipal al lui Freud.

Sociologie: “Abolirea familiei” de Marx, “lupta de clasă” și “Revoluție continuă” (p. 17).

Invitație la lectură: "Victims of Communism, and their persecutors"
Invitație la lectură: “Victims of Communism, and their persecutors”

Deoarece toate aceste paradigme au creat conflicte de interese între indivizi (de la superioritatea eredității aristocratice a regalității britanice, până la superioritatea “originilor sănătoase” ale proletariatului comuniștilor ruși) sau “câștiga / pierde” (ei sau noi) paradigma, ei poziționau omenirea la antipodul soluționării conflictelor. Aceasta a condus la declanșarea escaladării conflictelor, a ipotezelor ostile și a comportamentelor distrugătoare față de celălalt, fie ea individuală, națională sau internațională.

Mikhail Bakunin (Victimele comunismului, p. 38), un presupus anarhist ateist, a scris: “Diavolul reprezintă revolta satanică împotriva autorității divine, o revoltă în care vedem spiritul fecund al tuturor mișcărilor omenirii de a se elibera: revoluția “(Bakunin, 1970, p. 206).

Comportamente / Crime

Trauma fiziologică și modificări

Termenul “psihopolitică”, (Victimele comunismului, p. 39) conform Prefata lui Warren B. Heath la Antiumanii lui Dumitru Bacu (1968) este:

O tehnologie mai degrabă decât o știință, deoarece este o aplicație practică a datelor obținute prin cercetări în mai multe științe și poate fi definită ca arta de a controla o națiune, controlând mințile majorității politice dominante a populației sale (p. XVI).

Dumitru Bacu (1968) menționează modul în care trecerea de la experimentele lui Pavlov pe animale, deținuții au fost aduși la suprasolicitare totală. Prin producerea de conflicte între reflexele stabilite, comuniștii s-au dezvoltat cu un procent mare de succes, tehnici stricte de a distruge conștiința victimelor și de a o înlocui cu condamnări utile de partid.

Au folosit reflexe condiționate bazate pe abuz neuro-psihologic. Interesul comunismului a fost acela de a persecuta victimele, în timp ce în cele din urmă le-a instigat victimele să-și denunțe propriile idealuri și chiar le mulțumesc torționarilor pentru astfel de torturi.

Autor: Gabriel Teodor Gherasim MA
Victims of Communism and Their Persecutors Second Edition 2017
Vervante Press, available in Print and PDF at:
http://gabrielgherasim.com/contact.html

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Gherasim Gabriel Teodor

scriitor român, stabilit in SUA corespondent și colaborator la mai multe publicații din SUA, România, etc

Lasă un răspuns

Next Post

Colonelul (r) Ion Petrescu, analist militar: Ne trebuie un lider care să nu mai stea în genunchi, și să nu uite pilda lui Mihai Viteazul

lun mart. 18 , 2019
Editorialist și analist politico-militar, director al trustului de presă al Ministerului Apărării Naționale între anii 2000 și 2009, ofițer activ între anii 1977 și 2009: aceasta este o scurtă biografie a colonelului (r) Ion Petrescu. Colonelul (r) Ion Petrescu atrage atenția asupra situației vulnerabile din punct de vedere geopolitic și […]

Poate vă place și:

libris.ro