RSS
«
»
TwitterFacebookPinterest

Cătălin Ivan: “PE nu a reușit să acționeze în mod responsabil, permițând acest eveniment revizionist și separatist”

Propagandă găunoasă iredentistă maghiară în Parlamentul European, cu PPE ( Partidul Popular European) pe post de sponsor al unui eveniment susținut de Ungaria, și avându-l ca organizator pe … trădătorul Laszlo Tokes.

Un eveniment intitulat  „Transylvania in the EU” (Transilvania în UE), cu subtitlul “UnioErdellyel –
Unió Európával” este coordonat de Laszlo Tokes (n.r. europarlamentar Fidesz, grupul PPE), sponsorizat de PPE și susținut de Ungaria, va avea loc chiar în incinta PE.

Cătălin Ivan: "PE nu a reușit să acționeze în mod responsabil, permițând acest eveniment revizionist și separatist"
Cătălin Ivan: “PE nu a reușit să acționeze în mod responsabil, permițând acest eveniment revizionist și separatist”

Pe 19 Martie 2019, la Bruxelles, în Parlamentul European, va avea loc un eveniment inițiat de PPE, avându-i ca gazdă pe Laszlo Tokes și ca invitați printre alții pe Pál Schmitt, fostul președinte al Ungariei (n.r. între 2010 și 2012) sau pe Zsolt Németh, preşedintele Comisiei de politică externă a Parlamentului Ungariei, unde Transilvania este promovată (!?) separat, ca pe o regiune sau provincie independentă, fără a se pomeni pe nicăieri de România, de statul român(!?).

Un eveniment intitulat  „Transylvania in the EU” (Transilvania în UE), cu subtitlul “UnioErdellyel –
Unió Európával” este coordonat de Laszlo Tokes (n.e. europarlamentar Fidesz, grupul PPE), sponsorizat de PPE și susținut de Ungaria, va avea loc chiar în incinta PE.

Cum de este posibil ca un eveniment cu tentă anticonstituțională împotriva unui stat membru al Uniunii Europene să aibă loc tocmai în Parlamentul European și să fie sponsorizat de către grupul politic care reprezintă practic în acest moment nucelul dur din spatele deciziilor care se iau la nivelul UE?

Foto: facebook.com/pg/Tőkés-László-Sajtóirodája-184919038213287/

Asta se întreabă și europarlamentarul român Cătălin Ivan, care este dezamăgit pentru că “Parlamentul European nu a reușit să acționeze în mod responsabil, permițând acest eveniment revizionist și separatist”.

” Am trimis astăzi această scrisoare președintelui Parlamentului European:
“Domnule președinte Tajani,

În data de 11 februarie, am scris o scrisoare prin care am denunțat știrile false care au fost răspândite în Parlamentul European de dl Laszlo Tokes, dar până în acest moment nu am primit niciun răspuns.

Marți, 19 martie, evenimentul „Transylvania in the EU” (Transilvania în UE), organizat de dl. Tokes, Fidesz, PPE și sponsorizat de grupul PPE, va avea loc în incinta Parlamentului European.

apiland.ro

Încă o dată, Parlamentul European nu a reușit să acționeze în mod responsabil, permițând acest eveniment revizionist și separatist. Transilvania face parte din România și, în conformitate cu Constituția noastră, România este un stat național unitar și indivizibil. O astfel de propagandă încearcă să sublinieze ideea că Transilvania nu ar face parte din România și că Transilvania va fi sau ar trebui să fie singură, separată de România, parte a UE.

România nu este singura țară afectată de acest tip de discurs. Dacă nu avem nicio reacție, ceea ce s-a întâmplat în Catalonia ar putea apărea și în alte părți ale Europei.

Dvs. și biroul PE trebuie să reacționați. Dl. Tokes acționează fără scrupule împotriva unui stat membru – România – prin promovarea unei campanii care dezinformează și are, în definitiv, scopul de a construi un curent care să sprijine dorința Ungariei de a domina Transilvania. Vrem ca Parlamentul European să devină locul de desfășurare a unor acțiuni concentrate împotriva statelor naționale? Parlamentul European pare să se îndepărteze de la rolul său inițial.

În conformitate cu articolul 11(3) din Regulamentul de procedură al Parlamentului European, comportamentul deputaților este caracterizat de respect reciproc, se bazează pe valorile și principiile definite în tratate și, în special, în Carta drepturilor fundamentale, și păstrează demnitatea Parlamentului. Astfel de evenimente se îndreaptă în direcția opusă și nu aduc nimic bun Parlamentului European și întregului proiect european.”, a scris europarlamentarul Cătălin Ivan pe facebook

Pentru cei care nu realizează sau nu vor să înțeleagă ce stă cu adevărat în spatele acestui „UnioErdellyel!”, atașăm câteva capturi care fac cât o mie de cuvinte.

Ce e află cu adevărat în spatele acestui „UnioErdellyel!
Propagandă revizionistă maghiară pentru ruperea Transilvaniei
Propagandă revizionistă maghiară pentru ruperea Transilvaniei
Ce stă cu adevărat în spatele acestui „UnioErdellyel!”
Ce stă cu adevărat în spatele acestui „UnioErdellyel!”
Ce stă cu adevărat în spatele acestui „UnioErdellyel!”
Ce stă cu adevărat în spatele acestui „UnioErdellyel!”
Ce stă cu adevărat în spatele acestui „UnioErdellyel!”

Tibor Hajnal, Fandel MihaiContinutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]