Cătălin Ivan: “PE nu a reușit să acționeze în mod responsabil, permițând acest eveniment revizionist și separatist”

Propagandă găunoasă iredentistă maghiară în Parlamentul European, cu PPE ( Partidul Popular European) pe post de sponsor al unui eveniment susținut de Ungaria, și avându-l ca organizator pe … trădătorul Laszlo Tokes.

Un eveniment intitulat  „Transylvania in the EU” (Transilvania în UE), cu subtitlul “UnioErdellyel –
Unió Európával” este coordonat de Laszlo Tokes (n.r. europarlamentar Fidesz, grupul PPE), sponsorizat de PPE și susținut de Ungaria, va avea loc chiar în incinta PE.

Cătălin Ivan: "PE nu a reușit să acționeze în mod responsabil, permițând acest eveniment revizionist și separatist"
Cătălin Ivan: “PE nu a reușit să acționeze în mod responsabil, permițând acest eveniment revizionist și separatist”

Pe 19 Martie 2019, la Bruxelles, în Parlamentul European, va avea loc un eveniment inițiat de PPE, avându-i ca gazdă pe Laszlo Tokes și ca invitați printre alții pe Pál Schmitt, fostul președinte al Ungariei (n.r. între 2010 și 2012) sau pe Zsolt Németh, preşedintele Comisiei de politică externă a Parlamentului Ungariei, unde Transilvania este promovată (!?) separat, ca pe o regiune sau provincie independentă, fără a se pomeni pe nicăieri de România, de statul român(!?).

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro
Un eveniment intitulat  „Transylvania in the EU” (Transilvania în UE), cu subtitlul “UnioErdellyel –
Unió Európával” este coordonat de Laszlo Tokes (n.e. europarlamentar Fidesz, grupul PPE), sponsorizat de PPE și susținut de Ungaria, va avea loc chiar în incinta PE.

Cum de este posibil ca un eveniment cu tentă anticonstituțională împotriva unui stat membru al Uniunii Europene să aibă loc tocmai în Parlamentul European și să fie sponsorizat de către grupul politic care reprezintă practic în acest moment nucelul dur din spatele deciziilor care se iau la nivelul UE?

Foto: facebook.com/pg/Tőkés-László-Sajtóirodája-184919038213287/

Asta se întreabă și europarlamentarul român Cătălin Ivan, care este dezamăgit pentru că “Parlamentul European nu a reușit să acționeze în mod responsabil, permițând acest eveniment revizionist și separatist”.

” Am trimis astăzi această scrisoare președintelui Parlamentului European:
“Domnule președinte Tajani,

În data de 11 februarie, am scris o scrisoare prin care am denunțat știrile false care au fost răspândite în Parlamentul European de dl Laszlo Tokes, dar până în acest moment nu am primit niciun răspuns.

Marți, 19 martie, evenimentul „Transylvania in the EU” (Transilvania în UE), organizat de dl. Tokes, Fidesz, PPE și sponsorizat de grupul PPE, va avea loc în incinta Parlamentului European.

Încă o dată, Parlamentul European nu a reușit să acționeze în mod responsabil, permițând acest eveniment revizionist și separatist. Transilvania face parte din România și, în conformitate cu Constituția noastră, România este un stat național unitar și indivizibil. O astfel de propagandă încearcă să sublinieze ideea că Transilvania nu ar face parte din România și că Transilvania va fi sau ar trebui să fie singură, separată de România, parte a UE.

România nu este singura țară afectată de acest tip de discurs. Dacă nu avem nicio reacție, ceea ce s-a întâmplat în Catalonia ar putea apărea și în alte părți ale Europei.

Dvs. și biroul PE trebuie să reacționați. Dl. Tokes acționează fără scrupule împotriva unui stat membru – România – prin promovarea unei campanii care dezinformează și are, în definitiv, scopul de a construi un curent care să sprijine dorința Ungariei de a domina Transilvania. Vrem ca Parlamentul European să devină locul de desfășurare a unor acțiuni concentrate împotriva statelor naționale? Parlamentul European pare să se îndepărteze de la rolul său inițial.

În conformitate cu articolul 11(3) din Regulamentul de procedură al Parlamentului European, comportamentul deputaților este caracterizat de respect reciproc, se bazează pe valorile și principiile definite în tratate și, în special, în Carta drepturilor fundamentale, și păstrează demnitatea Parlamentului. Astfel de evenimente se îndreaptă în direcția opusă și nu aduc nimic bun Parlamentului European și întregului proiect european.”, a scris europarlamentarul Cătălin Ivan pe facebook

Pentru cei care nu realizează sau nu vor să înțeleagă ce stă cu adevărat în spatele acestui „UnioErdellyel!”, atașăm câteva capturi care fac cât o mie de cuvinte.

Ce e află cu adevărat în spatele acestui „UnioErdellyel!
Propagandă revizionistă maghiară pentru ruperea Transilvaniei
Propagandă revizionistă maghiară pentru ruperea Transilvaniei
Ce stă cu adevărat în spatele acestui „UnioErdellyel!”
Ce stă cu adevărat în spatele acestui „UnioErdellyel!”
Ce stă cu adevărat în spatele acestui „UnioErdellyel!”
Ce stă cu adevărat în spatele acestui „UnioErdellyel!”
Ce stă cu adevărat în spatele acestui „UnioErdellyel!”

Tibor Hajnal, Fandel Mihai

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Mihai Tîrnoveanu: Românii din Harghita și Covasna țin România întreagă!

lun mart. 18 , 2019
“Brețcu, 9 martie 2019 Astăzi cântăm și povestim despre eroi. Copiii din Gheorghieni, din Dobârlau, precum și părintele Costin Butnar, și copiii din Brețcu, ne-au cântat și ne vor cânta în continuare despre marii noștri înaintași, despre voievozii neamului, despre martiri, despre haiduci, despre cei care au suferit în închisorile […]

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
libris.ro