RSS

Baronul Brukenthal, un monument …

Iohannis i-a luat pe …

O rezoluție discriminatorie a Pa…

   Am ajuns s-o trăim…

Sibiul e pierdut pentru România?…

Sibiul e pierdut pent…

UN REGAL FĂRĂ EGAL!

Gala artelor, ediția …

"Majoritatea victimelor lui Bruk…

În ultima vreme au ap…

Euro Education Federation recoma…

   Euro Education F…

Vești alarmante: "Numărul compan…

“Dacă avem întreprinz…

(VIDEO) Diana Iovanovici-Șoșoacă…

Diana Iovanovici-Șoșo…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Aurelian Pavelescu: “Traian Băsescu ar trebui judecat pentru trădare! N-a cedat nicio suveranitate!”

Print Friendly, PDF & Email

Declarațiile lui Traian Băsescu legate de o așa zisă cedare de suveranitate încă din anul 2007 în urma semnării Tratatului de la Lisabona, au iscat destule discuții și controverse de-a lungul timpului. Avocatul Aurelian Pavelescu ba chiar consideră că “Traian Băsescu ar trebui judecat pentru trădare! N-a cedat nicio suveranitate!”.

“TRAIAN BĂSESCU AR TREBUI JUDECAT PENTRU TRĂDARE! N-A CEDAT NICIO SUVERANITATE!

În interviul de ieri (n.r. 23 martie a.c.), Traian Băsescu repetă o prostie pe care a mai spus-o în 2011, dar nu l-a băgat nimeni în seamă. Că, în 2007 când a semnat Tratatul de la Lisabona, AR FI CEDAT SUVERANITATEA ROMÂNIEI! Faptul că repetă acum, înseamnă că lucrurile chiar au fost luate ca atare și ar trebui să fie cercetat pentru trădare de țară.

Domnule Băsescu, cum puteai să semnezi așa ceva când CONSTITUȚIA NU-ȚI DĂ DREPTUL? Dacă ai fi citit bine Constituția la art. 61, ai fi văzut că reprezentantul suprem al poporului este PARLAMENTUL, iar la art. 80, Președintele este doar reprezentantul statului care se supune poporului.

Art. 2 din Constituție arată clar cui aparține suveranitatea, și anume POPORULUI, și cum se exercită ea: prin alegeri libere și referendum. Prin alegeri poporul își DELEAGĂ suveranitatea către PARLAMENT (iar NU O CEDEAZĂ), potrivit art. 61: ”Parlamentul este reprezentantul suprem al poporului român.”

Și, atunci, cum pretinzi, bre, că ai CEDAT suveranitatea, când nu aveai acest drept constituțional ca Președinte? Ai citit și art. 152, care intezice chiar și modificarea Constituției, în sensul de a fi limitate drepturile cetățenilor și garanțiile acestora, implicit suveranitatea?

NIMENI nu poate ceda suveranitatea! Nici măcar poporul, adică o masă de votanți, pentru că poporul este suma generațiilor trecute, prezente și viitoare! Cel mult se pot DELEGA anumite atribute ale suveranității, DAR NUMAI ÎN CONDIȚIILE ÎN CARE DELEGAREA POATE FI ȘI RETRASĂ DE POPOR! Ca la orice mandat: cel care dă mandatul îl poate și retrage, adică poporul. Cum poate poporul să intre sclav pe vecie, să-și piardă pe veci suveranitatea? Sunteți nebun?

Domnule Băsescu, poporul n-a cunoscut această mârșăvie, nici eu n-am știut că, în spatele ușilor închise de fapt ai promis VÂNZAREA ROMÂNIEI CU TOTUL, ADICĂ CU SUVERANITATE CU TOT! N-aveai niciun drept, iar actele care ar avea o asemenea conotație SUNT NULE ABSOLUT! Ce-ai crezut dumneata și ce crezi, că suveranitatea poporului român este un preș pe care să-și șteargă picioarele trădătorii de neam și de țară? Că istoria României de mii de ani, martirii noștri din icoane au făcut România s-o vinzi dumneata pe o semnătură între două dansuri la bodegile de pe litoral și două-trei pahare de whisky cu multă gheață, ca să meargă mai bine?

Parlamentul ar trebui să declanșeze o Comisie de anchetă și parchetul ar trebui să se auto-sesizeze. Cu un astfel de Președinte am ajuns țara nimănui, pentru că a ieșit din matca constituțională. Unde scrie în Constituție că poți să vinzi țara cu semnătura dumitale, domnule Băsescu, că reprezinți poporul român? Vei da socoteală oricum ÎN FAȚA ISTORIEI! AȘA CEVA NU SE IARTĂ!”, a scris Aurelian Pavelescu pe facebook

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info