RSS
«
»
TwitterFacebookPinterest

Aurelian Pavelescu: Brucan și Soros sunt adevărații fondatori ai GDS!

Batjocura de marți, 16 aprilie a.c., la adresa deținuților politici din perioada comunistă, prin care Augustin Lazăr anunța prin intermediul unui comunicat de presă că “transmite” mai departe premiul oferit de către GDS către Iulius Filip, este comentată pe contul său de socializare și de către Aurelian Pavelescu.

” GDS L-A PREMIAT PE DEȚINUTUL POLITIC IULIUS FILIP PRIN MÂNA TORȚIONARULUI SĂU, AUGUSTIN LAZĂR! TICĂLOȘIE DE TORȚIONARI! CINE SUNT EI? CINE SUNTEM NOI?

Pentru cine nu știe, Grupul pentru Dialog Social s-a înființat în 1990 ca for anti-comunist și de promovare a democrației, un fel de reprezentant al elitei intelectuale. Cu această carte de vizită, GDS a pozat în entitatea cea mai elevată a societății civile, implicându-se deseori în dezbaterile politice și chiar în unele decizii guvernamentale.

libris.ro

Personal, n-am agreat GDS-ul de la bun început. Mentorii mei de la Filologie, despre care am mai vorbit, Cornel Mihai Ionescu și Florea Fugaru, personalități culturale de talie europeană și anti-comuniști autentici, ostracizați puternic de regim, erau de un cu totul alt nivel intelectual și moral. Gabriel Liiceanu, Andrei Pleșu sau Horia Patapievici care, de fapt, erau tolerați de regim tocmai pentru că nu reprezentau nimic, cultural vorbind, și mimau o dizidență de fațadă, nici măcar nu îndrăzneau să treacă prin fața marilor profesori, cărora li se adăugau un Ioan Pânzaru, Petru Creția sau Dan Slușanschi, iar, pe zona literaturii române, un Alexandru Piru, George Munteanu sau Eugen Simion. Aceștia au fost adevărata opoziție culturală la comuniști, modelele studențimii. Liiceanu sau Pleșu erau considerați produse frivole, în umbra lui Constantin Noica și căruia, nu știu prea bine cum, reușiseră să-i vampirizeze moștenirea.

Toate aceste personalități autentice au fost marginalizate după 1990 chiar de către cei care, așezați în fruntea GDS cu concursul lui Silviu Brucan, vechiul cominternist, înfrățit cu nimeni altul decât George Soros! Brucan și Soros sunt adevărații fondatori ai GDS!

De trei decenii GDS a făcut un imens rău României. A confiscat cu ticăloșie, într-un mod nedemn, finanțați chiar în acest scop și în condiții imorale, chiar rolul de elită intelectuală a țării. De fapt, FALSĂ elită intelectuală. Marii profesori și intelectuali au fost eliminați din circuitul public, sistematic, iar unii au murit în mizerie, timp în care acești nedemni și-au arogat rolul de învățători ai națiunii! Teribil!

Astăzi, GDS face dovada ultimă a nemerniciei: ÎL MEDALIAZĂ PE TORȚIONARUL AUGUSTIN LAZĂR! Dar nu se oprește aici.Ticăloșii susțin că premiul este dat lui Lazăr ca acesta să-l transmită marelui dizident, IULIUS FILIP, PE CARE LAZĂR L-A TORȚIONAT! Încercând astfel să-l spele pe Lazăr. Adică, într-un ultim act de ticăloșie, călăul SA-ȘI PREMIEZE VICTIMA!

GDS n-a avut nicio legătură cu actul cultural și elita reală. Desigur, după ei nu va rămâne nimic, cum nimic după Roller, adevăratul lor mentor. Numai această din urmă ticăloșie. GDS, MERGEȚI LA COȘUL DE GUNOI AL ISTORIEI! De azi nu mai puteți minți pe nimeni!

P.S.: Mâine, 17 aprilie, la ora 18,00, va avea loc un protest la sediul GDS împotriva acestei ticăloșii, la care voi fi prezent.”, a scris Aurelian Pavelescu pe facebookContinutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info