Manuela Cernat: Bolșevismul n-a murit! Neobolșevismul care se instaurează în rândul tinerilor români e un motiv de îngrijorare

M-au întrebat colegi intelectuali străini de ce România dintre toate statele comuniste a avut soarta cea mai dură. Răspunsul meu este că a fost pedepsită România pentru ce-a făcut atunci (n.r. ocuparea Budapestei din 1919). Am absolut această convingere, că bolșevismul n-a murit!

Despre o emisiune excepțională, mai ales prin prisma invitatului, doamna Manuela Cernat, am aflat de pe blogul profesorului Ion Coja. Duminică, 14 aprilie 2019, Octavian Hoandră a avut-o ca invitat în platoul emisiunii Realitatea Românească pe doamna Manuela Cernat.

O scurtă biografie despre această stimată doamnă ne-a fost prezentată pe blogul aceluiași profesor Ion Coja:

“Descendentă din Luca Stroici, boierul care ne-a lăsat primul Tatăl Nostru scris cu litere latinești, și a altor boieri de viță veche, românească, autentică, boieri care și-au înscris numele pe răbojul istoriei românilor, Doamna Manuela Cernat a dat gazdei sale – adică dlui Octavian Hoandră și telespectatorilor, o lecție de înțelegere a valorii românilor ca neam cu o prestație proprie inconfundabilă în istoria planetei noastre. Înțelegere care poate fi rezumată și ea într-un singur cuvînt: încredere. Încredere temeinică, senină și profundă, în viitorul neamului românesc.”, a scris Ion Coja

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro

Relatările domnului Coja ne-au provocat și mai mult curiozitatea și ne-am dus direct la sursă, am căutat și vizionat emisiunea de duminică, pentru a descoperi o personalitate de o luciditate și de o perspicacitate rar întâlnită în societatea românească.

“Se vorbește în sfârșit de realitatea istorică a salvării Europei Occidentale de bolșevism de către România, care a ocupat Budapesta, a arestat guvernul lui Bela Kun, și a rămas câteva luni în Budapesta pentru a menține ordinea.

M-au întrebat colegi intelectuali străini de ce România dintre toate statele comuniste a avut soarta cea mai dură. Răspunsul meu este că a fost pedepsită România pentru ce-a făcut atunci (n.r. ocuparea Budapestei din 1919). Am absolut această convingere, că bolșevismul n-a murit!

Neobolșevismul care se instalează cu mare viteză astăzi în România în rândurile tinerei generații, ăsta este un motiv de îngrijorare. Vorbeam de coloana V-a. Nu vin de nicăieri, vin din coloana a V-a. Au alte vârste, dar au preluat de la părinți, de la bunici, ideologia din 1920 și-o continuă pe coordonate foarte precise, cu sprijin exterior foarte puternic, cu mijloace puse la dispoziție.”, a spus Manuela Cernat la Realitatea TV

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

A fost lansată Alianța independenților pentru alegerile europarlamentare

mar apr. 16 , 2019
Marți, 16 aprilie 2019, a fost lansată Alianța independenților pentru alegerile europarlamentare. Inițiativa i-a aparținut candidatului independent George Simion, la care s-au alăturat Alexandru Vîlvoi, fondatorul Asociației ,,România Fără Gropi” și Constantin Troncotă, activist civic care militează împotriva sistemului corupt din România.

Poate vă place și:

libris.ro