libris.ro

Manuela Cernat: Bolșevismul n-a murit! Neobolșevismul care se instaurează în rândul tinerilor români e un motiv de îngrijorare

Despre o emisiune excepțională, mai ales prin prisma invitatului, doamna Manuela Cernat, am aflat de pe blogul profesorului Ion Coja. Duminică, 14 aprilie 2019, Octavian Hoandră a avut-o ca invitat în platoul emisiunii Realitatea Românească pe doamna Manuela Cernat.

O scurtă biografie despre această stimată doamnă ne-a fost prezentată pe blogul aceluiași profesor Ion Coja:

„Descendentă din Luca Stroici, boierul care ne-a lăsat primul Tatăl Nostru scris cu litere latinești, și a altor boieri de viță veche, românească, autentică, boieri care și-au înscris numele pe răbojul istoriei românilor, Doamna Manuela Cernat a dat gazdei sale – adică dlui Octavian Hoandră și telespectatorilor, o lecție de înțelegere a valorii românilor ca neam cu o prestație proprie inconfundabilă în istoria planetei noastre. Înțelegere care poate fi rezumată și ea într-un singur cuvînt: încredere. Încredere temeinică, senină și profundă, în viitorul neamului românesc.”, a scris Ion Coja

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Relatările domnului Coja ne-au provocat și mai mult curiozitatea și ne-am dus direct la sursă, am căutat și vizionat emisiunea de duminică, pentru a descoperi o personalitate de o luciditate și de o perspicacitate rar întâlnită în societatea românească.

„Se vorbește în sfârșit de realitatea istorică a salvării Europei Occidentale de bolșevism de către România, care a ocupat Budapesta, a arestat guvernul lui Bela Kun, și a rămas câteva luni în Budapesta pentru a menține ordinea.

M-au întrebat colegi intelectuali străini de ce România dintre toate statele comuniste a avut soarta cea mai dură. Răspunsul meu este că a fost pedepsită România pentru ce-a făcut atunci (n.r. ocuparea Budapestei din 1919). Am absolut această convingere, că bolșevismul n-a murit!

Neobolșevismul care se instalează cu mare viteză astăzi în România în rândurile tinerei generații, ăsta este un motiv de îngrijorare. Vorbeam de coloana V-a. Nu vin de nicăieri, vin din coloana a V-a. Au alte vârste, dar au preluat de la părinți, de la bunici, ideologia din 1920 și-o continuă pe coordonate foarte precise, cu sprijin exterior foarte puternic, cu mijloace puse la dispoziție.”, a spus Manuela Cernat la Realitatea TV

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info