RSS
«
»
TwitterFacebookPinterest

Aurelian Pavelescu: “NAȚIONALISMUL VINE DIN VEST!”

“NAȚIONALISMUL VINE DIN VEST!

Alegerile europarlamentare din Europa au dovedit că toate presiunile făcute de birocrații de la Bruxelles pe statele estice, ca nu cumva aici să se dezvolte mișcări naționaliste și eurosceptice, au fost greșite.

Iată, în Franța, Adunarea Națională a lui Marine le Pen a surclasat Republica în marș a Președintelui Macron, partidul lui Salvini din Italia a câștigat și el alegerile în mod categoric. Din Germania, Spania, Olanda, Austria, Cehia, Belgia, vine același val, al resurecției partidelor naționaliste, care contestă vehement actuala formă a UE.

Mișcarea vestică și-a dat deja mâna cu puternicele partide naționaliste din Polonia și Ungaria care au câștigat și ele europarlamentarele în mod categoric, după ce Bruxellesul a făcut tot ce-a putut să blocheze respectivele partide ani și ani, cu toate armele din dotare.

Sunt două linii de abordare în interiorul acestor partide. Prima, restructurarea UE, ca o Uniune a națiunilor, împotriva proiectului federalist. A doua, dură, ieșirea din UE – spre pildă RN al lui Marine le Pen, după modelul Brexit.

apiland.ro

Valul nu a atins pragul critic, dar, de la înființarea UE, pentru prima dată PPE și PES sunt departe de a reuși să facă împreună majoritatea în Parlamentul European, iar noul ALDE al lui Macron nu este nici el suficient. Va reuși noua Comisie să vină cu un proiect care să relanseze ideea federalistă? Mă îndoiesc. Cu atât mai mult cu cât de peste ocean vin susțineri pentru mișcarea suveranistă.

În România abordarea este ca acum 15 ani în UE, când părea că va curge lapte și miere. Nu știu ce să zic: actuala formă a UE este mai bună sau mai rea pentru România în viitor? Lumea se schimbă cu o viteză pentru care politicienii de la București nu sunt pregătiți, și nici poporul român. N-ar fi pentru prima dată în istorie și am văzut consecințele.”, a scris Aurelian Pavelescu pe facebookContinutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]