Guvernul Ungariei acordă burse de studiu în agricultură tinerilor din Republica Moldova?

La sfârșitul anului trecut publicam un articol intitulat “Interes crescut al Ungariei față de Republica Moldova: “Companiile maghiare sunt gata să participe la modernizarea agriculturii moldovenești cu furnizarea de tehnologii de vârf”“, prin intermediul căruia descriam interesul guvernului ungar pentru piața agroalimentară din Republica Moldova și eforturile pe care le întreprinde pentru a-și face tot mai mult simțită prezența pe această piață.

Prin intermediul unui comunicat de presă al FAO aflăm că lucrurile sunt chiar mai avansate decât crezusem noi.

“Tineri absolvenți se întorc din Ungaria cu noi cunoștințe în domeniul agriculturii. 26 iunie, Budapesta, Ungaria  – Un nou grup de tineri profesioniști și-au încheiat studiile agricole printr-un program de burse oferit de FAO și de guvernul ungar. Cu cei 20 de absolvenți noi, un total de peste 300 de persoane din diferite colțuri ale lumii au beneficiat de burse, acumulând cunoștințe despre protecția plantelor, dezvoltarea rurală, nutriția animalelor, biotehnologia și alte domenii.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Stabilită în 2008, grație programului comun al FAO și al guvernului ungar, această bursă a permis tinerilor specialiști în agricultură să efectueze studii de masterat în limba engleză la una dintre universitățile agricole din Ungaria.

“Aceasta este o piatră de temelie în cooperarea noastră cu Ungaria, țara care găzduiește biroul FAO responsabil pentru activitatea Organizației în Europa și Asia Centrală”, a declarat Vladimir Rakhmanin, Asistentul Directorului general al FAO și Reprezentant Regional. “Inițial, programul a fost planificat pentru zece ani; cu toate acestea, sprijinirea schimbului de cunoștințe în rândul tinerilor care aleg agricultura ca profesie este o prioritate comună pentru ambele părți, așa că am decis să continuăm programul de burse.

Viitorul agriculturii nu presupune consum intensiv de resurse, ci de cunoștințe. Prin urmare, oportunități precum această bursă pot contribui la garantarea faptului că anumite țări nu vor fi lăsate în urmă. Până în prezent, programul s-a dovedit a fi foarte popular în Afganistan, Etiopia, Mongolia, Serbia și Vietnam. În total, prin intermediul programului, au studiat agricultura în Ungaria, cetățeni a 41 de state. 

Majoritatea crizelor din lume pot fi abordate printr-un sector agricol puternic, susținut de profesioniști bine educați și prin cunoașterea reciprocă a modului de gândire și al culturilor. Prin urmare, Ministerul Agriculturii din Ungaria și-a propus să investească în educația tinerilor profesioniști în agricultură, astfel încât aceștia să poată ajuta agricultura să prospere în țările lor de origine.

Majoritatea absolvenților au impresii pozitive referitor la cursul lor de studii de doi ani din Ungaria și speră că acasă, această experiență le va oferi șanse mai bune în viața profesională. O rețea alumni îi ajută să transforme aceste speranțe în realitate și să mențină contactele.

Procesul de aplicare pentru anul universitar 2020 va fi deschis la începutul lunii ianuarie. Anunțul va fi publicat pe site-ul Oficiului Regional al FAO pentru Europa și Asia Centrală. Republica Moldova se numără printre statele eligibile”, se arată în comunicatul de presă al FAO

Nota noastră: Asta numim noi politică externă de succes. Noi nu suntem în stare nici să ne controlăm situația internă, iar Ungaria își extinde mai nou influența și în Republica Moldova?

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Ca și azi, elita basarabeană simțea pericolul acțiunilor antiromânești de destabilizare, încă de la sfârșitul anilor '20

mie iun. 26 , 2019
De curând am avut ocazia să consultăm un document deosebit de interesant, intitulat “Îndemnuri și norme pentru reprezentanții tuturor autorităților, intelectualii și îndrumătorii poporului basarabean”. Pesemne societatea românească de la sfârșitul anilor ’20 (n.r. documentul este datat cu anul 1927) din Basarabia era frământată de acțiuni de destabilizare și diversiune […]

Poate vă place și:

libris.ro