RSS
TwitterFacebookPinterest

Istoricul Mircea Dogaru: Cimitirul de la Valea Uzului nu trebuie redat Armatei, el aparține Armatei!

Invitat în cadrul emisiunii “Realitatea Românească” de la 6TV, istoricul Mircea Dogaru a vorbit și despre scandalul de la Valea Uzului și despre cine ar trebui să administreze Cimitirul Internațional de la Valea Uzului pentru a tranșa definitiv orice urmă de controversă sau de scandal: “Cimitirul de la Valea Uzului nu trebuie redat Armatei, el aparține Armatei!”, a afirmat istoricul Mircea Dogaru.

apiland.ro

“Se întreabă lumea cine a făcut scandalul de la Valea Uzului. Păi e clar, vicepriministrul ungar Semjen Zsolt, care a venit cu o zi înainte împreună cu președintele CJ Harghita, care au interzis practic în ziua de comemorare a eroilor, ziua Z… 75 de ani de la marea eliberare de sub cizma nazisto-fascistă, adică inclusiv ungurească, crucile cu săgeți, dovadă că nu este respectată ordonanța 31/2002 care prevede că sunt interzise pe teritoriul României manifestările revendicative de tip fascist și trebuiau să fie umflați de la președintele de consiliu județean până la primarul comunei Sânmartin.

În loc să fie trași la răspundere vicepremierul ungar, declarat persona nongrata și dus de către un stat serios până la graniță … “Pe aicea nu mai calci”, și luat la întrebări din punct de vedere juridic domnul Borboly Csaba, văd că incriminați sunt tot românii. Și a apărut ciudățenia, apropo de această uzină de manipulare care este facebook-ul, cum că cel care a fost în spatele… au fost popii și rezerviștii, și că în spatele manifestărilor ar fi fost generalul Mircea Chelaru. Care între timp l-a dat în judecată pe Kelemen Hunor, întrucât în prezența a 30.000b de oameni ținea speech-uri la Târgu Ocna, Chelaru fiind și președinte de onoare al Asociației Române de Taekwondo, și acolo era o manifestare internațională, deci n-avea cum să fie în trei locuri sau două locuri odată. Între timp s-a spus… nu domnule, s-a făcut o greșeală, am făcut noi o confuzie, n-a fost Mircea Chelaru, a fost Mircea Dogaru. Eu eram aicea, din câte îmi aduc aminte. Deci o dau din colț în colț, totdeauna de vină trebuie să fie victima.

Au și lansat o teorie: să fim pașnici, să uităm totul, adică victimele au aceeași vină, dacă nu cumva chiar mai mare decât călăii. Apropo de călăi, cei care ne-au lichidat și au alungat peste 540.000 de cetățeni români de etnii diferite în 1940. Deci lucrurile sunt cât se poate de clare în privința Cimitirului de la Valea Uzului: este cimitir internațional de la început, nu trebuie redat Armatei, aparține Armatei! Și este în administrația Cultului Eroilor prin decizia întregitorului României, Regina Maria, începând din 1926.”, a spus istoricul Mircea Dogaru la 6TVContinutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]