RSS

27 Februarie 1470: Ștefan cel Ma…

Pe 27 februarie 1470…

28 Februarie 1913: GHEZA VIDA - …

108 ani de la nașter…

27 Februarie 1821: Veniamin Cost…

Pe 27 februarie 1821…

Cine sunt cei speriați de adevăr…

Joi dimineața, senat…

La 24 februarie 1870 era inaugur…

La data de 24 februa…

Aurelian Pavelescu: "De ce senat…

"De ce senatoarea Di…

Rugăciune pentru Vasile Zărnescu

În data de 21 Februa…

La 23 Februarie 1941 situația bi…

Ocupația horthystă a…

Revelație a senatoarei Diana Iov…

Atacată atât în timp…

Arafat și Voiculescu, cel mai cr…

De câte ori a exista…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

De vom pierde Crucile, vom pierde totul: de ce trebuie să mergem la Valea Uzului pe 25 octombrie, ora 17, de Ziua Armatei

Print Friendly, PDF & Email

”Oameni buni, dragi prieteni, poate mulți dintre voi vă întrebați de ce trebuie să mergem la Valea Uzului pe 25 octombrie, ora 17, de Ziua Armatei. Iată câteva răspunsuri.

Dacă Prezența noastră nu se va face simțită, auzită, acolo, dacă factorii de putere din această țară nu vor își vor da pe deplin seama că există cu adevărat o Voință Națională pentru Păstrarea Monumentului și Crucilor ridicate în Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului de către Primăria Dărmănești în primăvara acestui an, si Monumentul si Crucile Eroilor Români vor fi dărâmate sau mutate în alt loc.

Acest lucru este cerut de către Ungaria si de către UDMR. Acest lucru se negociază si se vrea a se impune. Dacă politicienii care conduc sau vor conduce pe viitor nu realizează că EXISTĂ din partea noastră o împotrivire fermă în acest sens, ei vor ceda acestor presiuni.

Valea Uzului este o Bătălie pe care o PUTEM câștiga. Pe altele le-am pierdut, dar pe asta o putem avea, așa cum au avut-o Eroii pentru a căror Memorie luptăm noi acum.

Este o bătălie pe care o putem câștiga nu numai pentru Valea Uzului, ci împotriva unei întregi politici maghiare care are ca misiune reconfigurarea fostei granițe stabilite prin Dictatul de la Viena în 1940; nu întâmplător UDMR Harghita, de fapt Ungaria, are în vedere atât Valea Uzului cât și Cheile Bicazului din jud. Neamț, localitățile respective, cât si satele din jur, din Neamț, fiind pe linia acestei foste frontiere. Știm exact cu cine si cu ce avem de a face. Știm exact ce minciuni se vehiculează.

evomag.ro

Propaganda maghiară spune că Cimitirul de la Valea Uzului trebuie adus în ”stadiul inițial”. Propaganda se face că nu știe că cimitirul este Cimitir Internațional. Stadiul inițial al acestuia NU includea nici cele 600 de cruci cu însemne ale statului ungar, nici poarta așa-zis secuiască.

Aceste lucruri au fost amplasate ILEGAL, fără niciun fel de autorizație, în anul 1994, după ce au fost dărâmate si aruncate la gunoi crucile celorlalți militari de diferite naționalități, inclusiv ale Eroilor Români, inclusiv monumentul de piatră ridicat de Ministerul Apărării Naționale în anul 1995.

Stadiul inițial al Cimitirului este în 1926, când Armata Română, prin Cultul Eroilor Regina Maria a adunat osemintele tuturor militarilor de pe câmpurile de luptă de la Valea Uzului si a făcut Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului.

Ridicarea celor 52 de cruci si a monumentului de către Primăria Dărmănești în 2019 este o reparație morală si o restabilire istorică a caracterului internațional al acestui cimitir, maghiarizat complet în 1994 prin profanarea lui.

Așadar, pe de o parte suntem noi cu Eroii, pe cealaltă parte sunt cei care negociază Crucile lor.
De vom pierde Crucile, vom pierde totul.
Eu nu negociez nimic. ”

Autor: Mihai Tîrnoveanu

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info