De vom pierde Crucile, vom pierde totul: de ce trebuie să mergem la Valea Uzului pe 25 octombrie, ora 17, de Ziua Armatei

”Oameni buni, dragi prieteni, poate mulți dintre voi vă întrebați de ce trebuie să mergem la Valea Uzului pe 25 octombrie, ora 17, de Ziua Armatei. Iată câteva răspunsuri.

Dacă Prezența noastră nu se va face simțită, auzită, acolo, dacă factorii de putere din această țară nu vor își vor da pe deplin seama că există cu adevărat o Voință Națională pentru Păstrarea Monumentului și Crucilor ridicate în Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului de către Primăria Dărmănești în primăvara acestui an, si Monumentul si Crucile Eroilor Români vor fi dărâmate sau mutate în alt loc.

Acest lucru este cerut de către Ungaria si de către UDMR. Acest lucru se negociază si se vrea a se impune. Dacă politicienii care conduc sau vor conduce pe viitor nu realizează că EXISTĂ din partea noastră o împotrivire fermă în acest sens, ei vor ceda acestor presiuni.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Valea Uzului este o Bătălie pe care o PUTEM câștiga. Pe altele le-am pierdut, dar pe asta o putem avea, așa cum au avut-o Eroii pentru a căror Memorie luptăm noi acum.

Este o bătălie pe care o putem câștiga nu numai pentru Valea Uzului, ci împotriva unei întregi politici maghiare care are ca misiune reconfigurarea fostei granițe stabilite prin Dictatul de la Viena în 1940; nu întâmplător UDMR Harghita, de fapt Ungaria, are în vedere atât Valea Uzului cât și Cheile Bicazului din jud. Neamț, localitățile respective, cât si satele din jur, din Neamț, fiind pe linia acestei foste frontiere. Știm exact cu cine si cu ce avem de a face. Știm exact ce minciuni se vehiculează.

Propaganda maghiară spune că Cimitirul de la Valea Uzului trebuie adus în ”stadiul inițial”. Propaganda se face că nu știe că cimitirul este Cimitir Internațional. Stadiul inițial al acestuia NU includea nici cele 600 de cruci cu însemne ale statului ungar, nici poarta așa-zis secuiască.

Aceste lucruri au fost amplasate ILEGAL, fără niciun fel de autorizație, în anul 1994, după ce au fost dărâmate si aruncate la gunoi crucile celorlalți militari de diferite naționalități, inclusiv ale Eroilor Români, inclusiv monumentul de piatră ridicat de Ministerul Apărării Naționale în anul 1995.

Stadiul inițial al Cimitirului este în 1926, când Armata Română, prin Cultul Eroilor Regina Maria a adunat osemintele tuturor militarilor de pe câmpurile de luptă de la Valea Uzului si a făcut Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului.

Ridicarea celor 52 de cruci si a monumentului de către Primăria Dărmănești în 2019 este o reparație morală si o restabilire istorică a caracterului internațional al acestui cimitir, maghiarizat complet în 1994 prin profanarea lui.

Așadar, pe de o parte suntem noi cu Eroii, pe cealaltă parte sunt cei care negociază Crucile lor.
De vom pierde Crucile, vom pierde totul.
Eu nu negociez nimic. ”

Autor: Mihai Tîrnoveanu

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Mihai Tirnoveanu

Mihai Tirnoveanu

Doctor Președintele Asociației Calea Neamului Vicepreședintele Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș