Deputata Mihaela HUNCĂ despre Codul Administrativ: Pentru a avea în continuare firava majoritate parlamentară asigurată, PSD e dispus să vândă tot

Print Friendly, PDF & Email

Adoptarea prin ordonanță de urgență a Codului Administrativ stârnește reacții de repulsie chiar și în rândul foștilor PSD-iști. Deputata Mihaela HUNCĂ, aleasă deputat în circumscripţia electorala nr.7 Botoșani și activând în această calitate de deputat PSD în Parlamentul României până în luna septembrie a anului 2018, face referire la controversata prevedere din Codul Administrativ vizând folosirea limbii minorităţilor naţionale în administraţie.

“Codul administrativ, adoptat săptămâna trecută prin ordonanţă de urgenţă, a fost modificat în şedinţa de Guvern de miercuri, una dintre prevederi vizând folosirea limbii minorităţilor naţionale în administraţie.

„Se menţine acea prevedere cu 20%, însă, în baza principiului autonomiei locale, se acordă dreptul autorităţilor publice locale de a decide prin hotărâre de consiliu utilizarea limbii minorităţilor şi în situaţiile în care nu se atinge ponderea de 20%, aşa cum a decis Parlamentul. 

Consider că pentru a avea în continuare firava majoritate parlamentară asigurată, PSD e dispus sa vândă tot.

Vă mai amintiți despre faptul că în martie, UDMR a anunțat că steagurile Ungariei și ale Ținutului Secuiesc sunt simboluri naționale ale maghiarilor din România? Nu am văzut nicio reacție oficială a guvernului în legătură cu faptul că simbolurile naționale sunt stabilite ca drepturi sfinte de români!

Din nou, liderii maghiari profită de lipsa de demnitate a şefilor partidelor de guvernământ: aceștia, pentru a-şi proteja puterea fac în disperare concesii, de acestă dată prin lege către UDMR, fără a consulta și populația țării. 

Prin urmare, o astfel de modificare a legii administrației publice nu este justificată decât prin faptul că PSD –ALDE trădează votul românilor pentru a se agăța cu orice preț de putere.”, a scris pe facebook deputata Mihaela HUNCĂ

Social Links