RSS

Cercetătorii au demonstrat știin…

   Povestirile biblic…

Orientarea sexuală nu este ceea …

    Orientarea sexual…

Baronul Brukenthal, un monument …

Iohannis i-a luat pe …

O rezoluție discriminatorie a Pa…

   Am ajuns s-o trăim…

Sibiul e pierdut pentru România?…

Sibiul e pierdut pent…

UN REGAL FĂRĂ EGAL!

Gala artelor, ediția …

"Majoritatea victimelor lui Bruk…

În ultima vreme au ap…

Euro Education Federation recoma…

   Euro Education F…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Gunoiul ieșenilor va fi “plimbat” cu noi achiziții inedite: tricicluri (mopede) electrice

Print Friendly, PDF & Email

Vineri, 12 iulie 2019, pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt au fost prezentate nouă autoutilitare Opel pentru colectarea separată a deșeurilor, în valoare totală de 896.803 lei, fără TVA, și 10 tricicluri (mopede) electrice URCO cu câte două eurocontainere pentru colectarea deșeurilor din coșurile stradale, în valoare de 240.000 lei, fără TVA.

Acestea se adaugă celor opt autogunoiere compactoare achiziționate la sfârșitul lunii iunie și grație cărora Salubris SA va putea dubla ritmul de colectare a deșeurilor reciclabile de la gospodăriile individuale.

„Sunt nouă autoutilitare destinate transportului deșeurilor colectate separat și zece echipamente unice în România destinate întreținerii stradale. Vechile echipamente, rotocare cum le spuneam noi, cu care se transportau deșeurile, sarea și altele, sunt înlocuite acum de echipamente electrice. Este o investiție care vine în seria celor prezentate săptămânile trecute. La sfârșitul lunii august vom prezenta și celălalt lot de autospeciale destinate transportului de deșeuri în regim compactat, atât pentru deșeurile municipale, cât și pentru deșeurile colectate separat. Cu ajutorul echipamentelor pe care le achiziționăm în această perioadă vom dubla nivelul de colectare a deșeurilor recuperabile în oraș. Până acum se făcea o dată pe lună, de săptămâna viitoare se va face de două ori pe lună, iar speranța noastră este ca spre sfârșitul anului să ajungem la un regim de colectare săptămânal. Se observă deja o creștere în acest domeniu: în primul semestru al acestui an s-a colectat mai mult decât dublul cantității de deșeuri refolosibile colectate în aceeași perioadă a anului trecut”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Sursa: Primăria Municipiului Iași

Galerie Foto:

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info