RSS
TwitterFacebookPinterest

20 de ani fără Dan Sava de la Vacanța Mare

Pe data de 16 iulie 1999, pe șoseaua dintre Olimp și Eforie Sud, în județul Constanța, își pierdea viața într-un accident de mașină unul dintre cei mai apreciați membri fondatori ai grupului umoristic Vacanța Mare: Dan Sava.

Dan Sava, zis Semaka, era absolvent al Facultății de Informatică de la Craiova, căsătorit, tatăl a două fete, autorul a două cărți de umor. Azi se împlinesc 20 de ani fără Dan Sava de la Vacanța Mare.

Constituit încă de la sfârșitul anilor ’80 (n.r. în mod oficial în anul 1988), Vacanța Mare este un grup umoristic românesc, format inițial din Dan Sava, Mugur Mihăescu, Radu Pietreanu, Felix Sava și Dan Ștefănescu.

apiland.ro
20 de ani fără Dan Sava de la Vacanța Mare
20 de ani fără Dan Sava de la Vacanța Mare

După moartea lui Dan Sava din vara anului 1999 (într-un accident de mașină petrecut în județul Constanța, lângă stațiunea Olimp), Mugur Mihăescu și Radu Pietreanu au continuat activitatea grupului, realizând emisiuni săptămânale umoristice la Pro TV.

Audiența emisiunilor de televiziune ale grupului Vacanța Mare a cunoscut de-a lungul timpului suișuri și coborâșuri, astfel că formatul emisiunilor a suferit multiple modificări pe parcursul anilor. În anul 2007 grupul umoristic s-a mutat de la Pro TV la Kanal D, apărând în grila noului post televiziune cu un nou format de emisiune, ușor difert față de ceea ce prezentau la Pro TV.Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]