Noi tentative de interzicere a lui Eminescu? CNCD-ul asmuțit împotriva publicisticii lui Eminescu

Luceafărul poeziei românești, marele poet național Mihai Eminescu, este în continuare prigonit de propaganda antiromânească. Președintele Asociației Calea Neamului, dr. Mihai Tîrnoveanu, a fost reclamat la CNCD de către Zsolt Árus, preşedintele Fundaţiei Szekler Monitor, pe motiv că a citat din publicistica lui Mihai Eminescu, pe care acesta o consideră „una exagerat naționalistă, în multe cazuri antisemită” .

De unde toată acestă ură împotriva lui Mihai Eminescu v-ați putea întreba? În urmă cu câțiva ani, atunci când comunitatea românească din Carei și-a manifestat intenția de a ridica o statuie a lui Mihai Eminescu la Carei, propunerea a fost întâmpinată cu multă ostilitate și cu ură din partea consilierilor maghiari locali. De fapt, abia după ani buni de la inițierea proiectului și după multe piedici și șicane de ordin birocratic și administrativ, cu un efort remarcabil, comunitatea românească din Carei a reușit cu mare chin să inaugureze un bust al lui Mihai Eminescu la Carei ( vezi Citiți și vă cruciți: “De ce să aibă Eminescu statuie la Carei? În locul lui Eminescu trebuie statuia lui Kölcsei Ferenc”)

Cititi si va cruciti: "De ce sa aiba Eminescu statuie la Carei? In locul lui Eminescu trebuie statuia lui Kölcsei Ferencnek"
Cititi si va cruciti: „De ce sa aiba Eminescu statuie la Carei? In locul lui Eminescu trebuie statuia lui Kölcsei Ferencnek”

Astăzi, aflăm cu mare regret că Mihai Eminescu este din nou prigonit de către propaganda maghiară, de către cei care îl vor scos pe marele poet național din conștiința neamului românesc. Redăm cu această ocazie integral și postarea de pe contul de socializare al președintelui Asociației Calea Neamului, dr. Mihai Tîrnoveanu:

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


” În primul rând vreau să vă mulțumesc din adâncul sufletului meu pentru susținerea voastră, dragi prieteni, să știți că pentru mine si familia mea contează foarte mult să vă ştim alături!!!

,,Cu Dumnezeu înainte pentru biruința Neamului Românesc!” şi Mihai Eminescu, două probe incriminatorii în dosarul trimis de Fundația Szekler Monitor, condusă de Arus Zsolt, către Consiliul Național de Combatere a Discriminării, prezidat de Csaba Ferenc Asztalos. ”Poliția” împotriva gândiriişi acțiunii românești funcţionează în România? 

Foto: Facebook / Mihai Tîrnoveanu

Din ciclul ,,ce vrea să spună poetul”, domnul Arus Zsolt trage concluzia din deviza contului meu de Fb, printr-o extraordinară analiză literară, că de fapt mă refer la biruința românilor asupra ungurilor si ca astfel incit la ură împotriva etniei maghiare.

Acelasi domn este ”expert” si în publicistica lui Mihai Eminescu, despre care afirmă că ,,se ştie (oare de unde știe?) că în general a fost una exagerat naționalistă, în unele cazuri chiar antisemită”. Sunt incriminat astfel, că citez din Mihai Eminescu, probă la dosar fiind anexa 3, din cele 14 anexe însumând 54 de pagini, tot dosarul având 64 pagini. S-au documentat, nu glumă! 

Foto: Facebook / Mihai Tîrnoveanu

Aş vrea să ştiu şi eu, publicistica lui Mihai Eminescu este interzisă în România? Pe Mihai Eminescu are Arus Zsolt căderea să-l ”aresteze” din nou? Să-l interzică? Să ne interzică nouă să-l citim, cita si mai ales să-l iubim? Să-l considerăm, așa cum spunea Petre Țuțea, ,,Românul Absolut”? Să vedem ce opinie are si CNCD. Vreau să vă spun că de-abia aștept să mă prezint în fața Consiliului, pe 27 august, ora 10, că am multe de spus. 

Foto: Facebook / Mihai Tîrnoveanu

Oameni buni, avem senzația că ne aflăm în plină eră bolșevică, prin 1950, când orice referire la Dumnezeu, Neam, Mihai Eminescu, îti atrăgea automat o condamnare, fiind declarat ,,dușman al poporului”, inamic al statului comunist! Eu nu pot crede încă că CNCD ia în seamă asemenea aberații. Vom vedea.
Mergem în continuare Cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc! Împreună! Capul sus, Români! 

Fiecare lovitură ne va căli, fiecare atac ne va face mai puternici. Din rănile noastre vom ridica o Țară spre Neamul ce nu va putea fi învins niciodată. Nu vă îndoiți, aveți Nădejde, frați si surori, Cu noi este Dumnezeu!”, a scris pe facebook Mihai Tîrnoveanu


Galerie Foto:

[envira-gallery id=”102196″]

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info