libris.ro

Vinovat pentru cele 3000 de steaguri tricolore pe care le-am dăruit împreună cu sute de alți români, fraților si surorilor noastre din Covasna si Harghita

„Vinovat pentru cele 3000 de steaguri tricolore pe care le-am dăruit împreună cu sute de alți români, fraților si surorilor noastre din Covasna si Harghita

Deși sunt eu în cauză, nu este vorba despre mine personal ci despre un principiu, despre incriminarea unui mod de acțiune românească. Aceasta este logica, sensul. 

Sunt citat la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării si pentru întreaga mea activitate practică reclamată de Fundația Szekler Monitor. După cum bine se știe întreaga mea ,,activitate practică” este strâns legată de Steagul Tricolor care observ cu mare îngrijorare că deranjează atât de mult pe unii domni din Gheorgheni, jud.Harghita si nu numai.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Fără mare efort aș putea înțelege de ce-l supără pe Arus Zsolt, presedintele fundației si totodată al Consiliului Național Secuiesc local (știați că există o asemenea entitate?), Simbolul Statului Român, dar nu pot înțelege mai deloc de ce o Instituție a Statului Român, CNCD, ia în seamă o asemenea reclamație care se referă si la acțiunile întreprinse de mine, împreună cu voi, dragi prieteni, căci fără voi nu aș fi putut face nimic.

Vă sunt adânc recunoscător pentru asta! Poate că acum înteleg si unii dintre prietenii mei care e treaba cu ”fluturarea” tricolorului prin Covasna si Harghita. Poate că acum ne dăm seama cu toții că acest Simbol al Statului Național Unitar Român este perceput de către contestatarii Tratatului de la Trianon ca pe un simbol al ocupantului. În Inima Țării bătălia pentru Simboluri, pentru Paradigmă este în plină desfășurare, în 2020, la 100 de ani de la semnarea

Tratatul de la Trianon va fi apogeul. Se depun mari eforturi în mod direct sau indirect pentru anihilarea tuturor forțelor românești care acționează în Arcul Intracarpatic, între ”granițele” autonomiei teritoriale ale așa zisului ținut secuiesc. Se vrea ”eliberarea” ”ținutului” de energiile românești venite din afara județelor Covasna si Harghita, din celelalte colțuri ale țării, pentru a fi mai ușoară anihilarea celor din interiorul lor.

Aceasta este după părerea mea strategia structurilor iredentiste maghiare contestatare ale Actului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 si ale Tratatului de la Trianon. Pot să fiu acuzat de orice, asta este opinia mea, o voi afirma cu toate puterile mele. ”Nu chiar 1918” ? Vă spunem noi, foarte răspicat: Ba chiar 1918, 1 DECEMBRIE 1918!

Nu vă mai întrebați, lăsați dilemele teatrale la o parte, Marea Unire a avut loc, trăiți în România si nu veți avea niciun fel de autonomie teritorială, căci noi, românii din întreaga Țară, Suntem Aici, în Covasna, Harghita, Mureș, cam peste tot unde nu ar vrea unii să fim. Este prea târziu să ne mai puteți opri, Acțiunea s-a pornit, Acțiunea Românească este prezentă! Icoana Ortodoxă, Mihai Eminescu, Steagul Tricolor! 
Mergem împreună cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!”

Autor: Mihai Tîrnoveanu

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info