libris.ro

Ziua de 23 August, declarată Zi de doliu Național în Republica Moldova

Vineri, 23 august, începând cu ora 18:00, lângă statuia lui Ștefan cel Mare din Chișinău se va face adunarea pentru mitingul de desolidarizare față de clasa politică din Republica Moldova care încă mai forțează „celebrarea” zilei de 23 august, deși această zi are o semnificație mai mult decât sumbră pentru suflarea românească din Basarabia și din Nordul Bucovinei.

„Concertul lui Dodon, în ZI de DOLIU: Guvernul decretează în zilele de 23 și 24 august DOLIU NAȚIONAL”, scrie ziarulnational.md

” Ne vedem cu toții vineri, 23 August, la ora 18:00, în fața monumentului lui Ștefan cel Mare din Chișinău. Se împlinesc 80 de ani de la pactul criminal Ribbentrop – Molotov.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


La 23 august 1939, vestea semnării pactului de neagresiune între Germania nazistă şi Uniunea Sovietică a căzut ca un fulger la Bucureşti. Protocolul secret al pactului Ribbentrop – Molotov care însemna preluarea Basarabiei şi a ţărilor baltice de către URSS nu era cunoscut. Dar simpla existenţă a unei înţelegeri între cei mai puternici doi dictatori ai Europei a arătat că harta României Mari riscă să devină o amintire. Anglia şi Franţa dovediseră deja – prin acordul de la Munchen din 1938 – că nu garantează apărarea frontierelor în Estul Europei. La o săptămână de la Ribbentrop-Molotov, la 1 septembrie 1939, începe al doilea război mondial. Hitler atacă Polonia. În replică, Anglia şi Franţa declară război Germaniei. După un an de război, Stalin cere autorităţilor române să se retragă din Basarabia şi Bucovina în 4 zile.”, se arată în descrierea evenimentului

„Mâine la ora 18:00 ne vedem la Statuia lui Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău.
Recomandăm pentru toți participanții să fie îmbrăcați în negru. Simpla existență a României a fost o jignire pentru Uniunea Sovietică, Bulgaria și Ungaria”
(Viaceslav Molotov, 23 august, 1940, la un an de la semnarea pactului criminal)”, mai scriu pe facebook inițiatorii evenimentului

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info