Deși încă n-au venit sărbătorile de iarnă, unii deja umblă cu “Plugușorul pupincuriștilor”?

Imediat după decembrie 1989, au început să apară în spațiul public, promovați de mijloacele media pe toate căile posibile, tot felul de “deontologi” și de falși disidenți politici sau “culturali”, care să afirme despre cât de grețos li se părea pupincurismul față de Partidul Unic, față de “dictatorul României”, dar mai ales despre cultul personalității răposatului, despre care afirmau că nu ei se înghesuiau cu limbile de un cot cu pupincurisme scabroase, ci era sarcină de … partid.

Astăzi, la trei decenii de la lovitura de stat din 1989, deși toate acele specimene afirmă fals că am trăi într-o democrație, paradoxal avem parte de o cenzură și de o dictatură cu mult mai parșivă decât cea din timpul așa zisului totalitarism. Și nici cultul personalității n-a murit, ci a îmbrăcat cu totul și cu totul alte forme, cu mult mai scârboase decât cele din perioada comunistă.

Păi s-a pomenit să-l compare pe cineva în perioada comunistă pe liderul țării cu Dumnezeu? Nimeni n-a avut tupeul ăsta porcesc, plus că dacă ar fi avut și un dram de materie cenușie și-ar fi dat seama că se expune inutil la un risc foarte mare…

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

 „Românii au rămas cu un singur lucru: Dumnezeu și Klaus Iohannis”, afirmă în 2019 Rareș Bogdan

Predilecția către un pupincurism desuet a lui Rareș Bogdan este observată și de către jurnalistul sibian Marius Albin Marinescu, care notează pe contul său de socializare următoarele despre unul dintre ultimele texte postate public de către Rareș Bogdan:

Foto: captură facebook

Ia mai pupați în cur, măi flăcăi! Hăi, hăi! (Plugușorul pupincuriștilor) Rareș Bogdan: „La Washington am văzut un președinte român cu coloana vertebrală intactă. Ușor emoționat, parcă, de laudele generoase, dar binemeritate, pe care cel mai puternic om al planetei i le aducea. Dar așa se comportă cei educați, iar Klaus Iohannis e dascăl la bază, să nu uităm! Dascăl de fizică, adică un om care știe că o masă critică a emoției pozitive poate naște lumi.Nu știu dacă pe români i-a ajutat fizica cuantică, dar sunt convins de un lucru: zbaterea unor conștiințe de a-și salva țara, un președinte care și-a riscat mandatul pentru a fi portavocea lor, nu rămâne fără răsplată.””, a scris pe facebook jurnalistul Marius Albin Marinescu

PS: Acesta este un pamflet și trebuie privit ca atare


Galerie Foto:

[envira-gallery id=”102601″]

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Laurian Stănchescu: LANȚ UMAN DE SACRIFICIU LA ȚEBEA!

Dum aug. 25 , 2019
Am inițiat un lanț uman de sacrificiu la porțile Țebei. Politicienii sunt interziși aici, au dezonorat destul memoria Crăișorului. Nesimțirea politicienilor, a partidelor politice, zelul lor de termite mecanice împing lucrurile spre o zi tragică pe 8 septembrie, ziua celebrării lui Avram Iancu, Erou al Națiunii Române.

Poate vă place și:

libris.ro