Cursanții Școlii de Vară de la Carei au descoperit cum este batjocorit statul român în municipiul Carei

Vineri, 30 august 2019, cursanții Școlii de Vară de la Carei au fost duși să vadă clădirea în care funcționează Primăria Municipiului Carei, moment cu prilejul căruia au descoperit cel puțin două lucruri neplăcute: statul român este batjocorit în ultimul hal, pe clădirea primăriei din Carei fiind amplasate plăcuțe negre cu numele instituției, în locul celor oficiale de culoare albastră, standard, cu tricolorul României pe ele, iar în sala festivă a Primăriei Carei sunt prezente exclusiv numai simboluri maghiare.

Plăcuțe negre cu numele instituției, în locul celor oficiale de culoare albastră, standard, cu tricolorul României pe ele

Urcând în clădirea Primăriei Municipiului Carei în sala festivă, cursanții primei ediții a Școlii de Vară de la Carei au făcut încă o descoperire deranjanată: în această sală festivă, pereții sunt decorați exclusiv cu simbolistică maghiară, lipsind cu desăvârșire până și cel mai mic reper identitar românesc. Toți cei care trec pragul sălii festive a Primăriei Municipiului Carei îi pot vedea zugrăviți pe pereții sălii doar pe Sandor Petofi și iubita acestuia!?

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Toți cei care trec pragul sălii festive a Primăriei Municipiului Carei îi pot vedea zugrăviți pe pereții sălii pe Sandor Petofi și iubita acestuia!?

La modul acesta este suprimat elementul identitar românesc la Carei. Amanta / iubita lui Sandor Petofi are mai multă valoare decât oricare dintre exponenții intelectualității românești careiene? Deși Careiul a dat și el o serie de personalități de marcă pentru cultura românească, în sala festivă a Primăriei Municipiului Carei au loc, pe bani foarte mulți, numai portretele unor personaje promovate de propaganda filomaghiară.

Plăcuțe negre cu numele instituției, în locul celor oficiale de culoare albastră, standard, cu tricolorul României pe ele

Nota noastră: De ce spunem că este batjocorit statul român în ultimul hal la Carei? Pentru că deja recunoaștem stilul, bocetul instituțional, “doliul” purtat ostentativ împotriva integrității teritoriale a statului român. La fel s-a procedat și cu plăcuțele străzilor cu numele de 1 Decembrie 1918 acolo unde UDMR-ul a avut puterea, ori s-a încercat redenumirea lor, ori s-au inscripționat exclusiv numai acele plăcuțe cu numele străzii pe fond negru ( n.r. “de doliu”). Sunt deja binecunoscute și incidentele de prin județele din secuime, acolo unde extremiștii maghiari afișează steaguri de doliu de 1 Decembrie, de Ziua Națională a României. Așadar, simbolistica plăcuțelor negre de pe fațada Primăriei Municipiului Carei este de asemenea una de “de doliu”, batjocoritoare la adresa statului român, la autoritatea și suveranitatea acestuia.


Galerie Foto:

[envira-gallery id=”102851″]

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Românii din Sudul Basarabiei vor sărbători Ziua Limbii Române

mie sept. 4 , 2019
” Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni va derula proiectul „ Ziua Limbii Române la Ismail”, la Ismail, în Ucraina, în 07 septembrie 2019. Proiectul se va desfășura în parteneriat cu Asociația Centrul de Informare Românesc din Ismail, și cu sprijinul Universității “Dunărea de Jos” din Galați. Evenimentul „Identitate […]

Poate vă place și:

libris.ro