RSS
TwitterFacebookPinterest

Cursanții Școlii de Vară de la Carei au descoperit cum este batjocorit statul român în municipiul Carei

Vineri, 30 august 2019, cursanții Școlii de Vară de la Carei au fost duși să vadă clădirea în care funcționează Primăria Municipiului Carei, moment cu prilejul căruia au descoperit cel puțin două lucruri neplăcute: statul român este batjocorit în ultimul hal, pe clădirea primăriei din Carei fiind amplasate plăcuțe negre cu numele instituției, în locul celor oficiale de culoare albastră, standard, cu tricolorul României pe ele, iar în sala festivă a Primăriei Carei sunt prezente exclusiv numai simboluri maghiare.

Plăcuțe negre cu numele instituției, în locul celor oficiale de culoare albastră, standard, cu tricolorul României pe ele

Urcând în clădirea Primăriei Municipiului Carei în sala festivă, cursanții primei ediții a Școlii de Vară de la Carei au făcut încă o descoperire deranjanată: în această sală festivă, pereții sunt decorați exclusiv cu simbolistică maghiară, lipsind cu desăvârșire până și cel mai mic reper identitar românesc. Toți cei care trec pragul sălii festive a Primăriei Municipiului Carei îi pot vedea zugrăviți pe pereții sălii doar pe Sandor Petofi și iubita acestuia!?

Toți cei care trec pragul sălii festive a Primăriei Municipiului Carei îi pot vedea zugrăviți pe pereții sălii pe Sandor Petofi și iubita acestuia!?

La modul acesta este suprimat elementul identitar românesc la Carei. Amanta / iubita lui Sandor Petofi are mai multă valoare decât oricare dintre exponenții intelectualității românești careiene? Deși Careiul a dat și el o serie de personalități de marcă pentru cultura românească, în sala festivă a Primăriei Municipiului Carei au loc, pe bani foarte mulți, numai portretele unor personaje promovate de propaganda filomaghiară.

Plăcuțe negre cu numele instituției, în locul celor oficiale de culoare albastră, standard, cu tricolorul României pe ele

Nota noastră: De ce spunem că este batjocorit statul român în ultimul hal la Carei? Pentru că deja recunoaștem stilul, bocetul instituțional, “doliul” purtat ostentativ împotriva integrității teritoriale a statului român. La fel s-a procedat și cu plăcuțele străzilor cu numele de 1 Decembrie 1918 acolo unde UDMR-ul a avut puterea, ori s-a încercat redenumirea lor, ori s-au inscripționat exclusiv numai acele plăcuțe cu numele străzii pe fond negru ( n.r. “de doliu”). Sunt deja binecunoscute și incidentele de prin județele din secuime, acolo unde extremiștii maghiari afișează steaguri de doliu de 1 Decembrie, de Ziua Națională a României. Așadar, simbolistica plăcuțelor negre de pe fațada Primăriei Municipiului Carei este de asemenea una de “de doliu”, batjocoritoare la adresa statului român, la autoritatea și suveranitatea acestuia.


Galerie Foto:Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]