Manifestare omagială la Iași dedicată lui NICOLAE COSTĂCHESCU

“Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii „Ştefan Procopiu” din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi organizează vineri, 27 septembrie 2019, începând cu ora 12.00, la Muzeul „Poni – Cernătescu” de pe strada Mihail Kogălniceanu nr.7B, manifestarea omagială IN MEMORIAM NICOLAE COSTĂCHESCU.

Organizat în parteneriat cu Direcţia Judeţeană Iași a Arhivelor Naţionale, Colegiul Tehnic „Ion C. Ștefănescu” Iași, Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iaşi şi consacrat comemorării a 80 de ani de la dispariția din viață a reputatului profesor chimist Nicolae Costăchescu, evenimentul cultural se înscrie firesc în suita de manifestări omagiale dedicate marilor personalităţi care şi-au înscris cu cinste numele în istoria ştiinţei şi tehnicii din România.

Programul acestui eveniment va include evocarea personalității profesorului chimist, susținută de prof. dr. ing. Ilie Siminiceanu, Professor Emeritus, Academia de Științe Tehnice din România și vernisajul expoziției „Documente și mărturii biografice și științifice aparținând academicianului Nicolae Costăchescu”, ce va putea fi vizitată până pe 27 octombrie 2019.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Manifestarea comemorativă se va încheia cu un recital muzical susținut de Cvartetul de flaut, compus din prof. Mihaela Popa și prof. Paula Rusu și cele două eleve de la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă”, Timeia Lazăr, clasa a XI-a și Ștefana Doroșincă, clasa a X-a, care vor interpreta: Două dansuri (Tanz der Rohrpfeifen și Tanz der Zuckerfee) din suita Spărgătorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski și Cherry Wood Swing de R. Griffiths, aranjament: David Schorr.
Vă așteptăm cu drag să ne fiți alături! “

Sursa: Eveniment Facebook

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
12


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânismContact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

O poveste cusută cu ață albă: carieră de pedofil încheiată prematur după o "vizită de lucru" în România?

mar sept. 24 , 2019
Tot scenariul care se învârte în jurul răpirii și uciderii fetiței de 11 ani din Gura Şuţii, o localitate devenită peste noapte chiar mai celebră decât groaznicul Caracal (n.r. oare asta o și fost intenția din spatele acestui act macabru?), este unul cusut cu ață albă. Mai întâi presa ne […]

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Breaking News