150 de Torțe pentru Eroii Români din Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului

„Astăzi o Torță; pe 25 octombrie, începând cu ora 17, 150 de Torțe pentru Eroii Români din Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului. Cine dorește să ne sprijine în achizitionarea torțelor si a combustibilului aferent, poate trimite orice sumă de bani în contul Asociației Calea Neamului,
BRD: RO 62BRDE080SV52855930800, Asociația Calea Neamului (pentru euro se adauga la cont SWIFT BRDEROBU si adresa băncii: Poienelor, nr.2, bl.211. Brașov).

Toate acțiunile de până acum le-am făcut cu ajutorul vostru, avem marea nădejde că si acum, ne veți fi alături, că veți fi alături de Eroii Români căzuți în luptele de la Valea Uzului al căror nume se vrea a fi sters.

Prezența noastră va apăra Crucile Eroilor Români din cimitir, datorită prezenței noastre acolo, măcar cu prilejul zilelor importante din an, nimeni nu va îndrăzni să le dărâme sau să le mute de acolo. În Războiul care a dus la Marea Unire din 1918, pe Valea Uzului au murit sute de ostași ai Armatei Române, dobândind victorii importante în apărarea trecătorilor din Carpați.

Inimile lor de viteji sunt vii în piepturile noastre, inimile lor vor fi Torțele ce ard biruitoare pe întreg cuprinsul Văii Uzului.
Cinstim Armata Română. Vrem ca memoria celor ce si-au dat viața pentru ca noi astăzi să avem o Țară, să dăinuie în Veac.

Vrem ca Jertfa lor Exemplară să fie pentru Generații nu doar un simplu slogan, ci o Trăire. Apărăm identitatea unui Neam, apărăm un Ideal. Din acest punct, din aceasă Trăire, ne putem ridica din genunchi, ”să fim iarăși ce-am fost si mai mult decat atât”
Doamne ajută!”

Autor: Mihai Tîrnoveanu, sursa: Facebook

Mihai Tirnoveanu

Mihai Tirnoveanu

Doctor Președintele Asociației Calea Neamului Vicepreședintele Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș

Lasă un răspuns