Categories: Mihai Tirnoveanu

Români datorită cărora vor prinde viață cele 150 de torțe de la Valea Uzului

„150 de Torțe pentru 150 de Eroi Români al căror nume îl știm, căzuți pentru Țără la Valea Uzului. Cinstim Glorioasa Armată Română care a eliberat în data de 25 octombrie ultima palmă de pământ românesc de sub ocupația horthystă. Tot în preajma zilei de 25 octombrie, inclusiv în această zi, s-au purtat luptele sângeroase de pe Valea Uzului, în Primul Război Mondial.

Numele celor 150 de Eroi vor fi pomenite în cadrul Parastasului care va avea loc în Cimitir, iar Cântecul si Cuvântul românesc, vor slăvi această Jertfă pentru ca Ea să rămână Vie, să rămână Exemplu pentru generația noastră si pentru generațiile viitoare. Inimile celor 150 de Eroi Români vor bate în piepturile noastre, iar tunetul lor sacadat ne va ține conștiința națională trează pentru ca și noi, asemenea lor, să ne facem Sfânta Datorie de a ne apăra Țara, chiar cu prețul libertății sau vieții de va fi nevoie.
Doamne ajută frați și surori, pe 25 octombrie, din nou, ne vedem la Valea Uzului!” (Calea Neamului)

Ovidiu Popescu si Bogdan Baciu, doi români datorită cărora vor prinde viață cele 150 de torțe de la Valea Uzului. Sunt primii oameni care au trimis banii necesari achizitionării torțelor în contul Asociației Calea Neamului,
BRD: RO 62BRDE080SV52855930800, Asociația Calea Neamului (pentru euro se adauga la cont SWIFT BRDEROBU si adresa băncii: Poienelor, nr.2, bl.211. Brașov).

Vă mulțumesc din tot sufletul pentru gestul vostru extraordinar care dovedește, încă odată, că România are resurse naționale şi că nu este totul pierdut. Pentru că mi-aţi dăruit această certitudine, mă înclin până la pământ!
Doamne ajută, dragi prieteni, pe 25 octombrie, de Ziua Armatei, 150 de lumini se vor ridica spre Inimile Eroilor din Cerul Străbunilor noștri!
Mergem la Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului cu Dumnezeu înainte!”

Autor: Mihai Tîrnoveanu

Mihai Tirnoveanu

Doctor Președintele Asociației Calea Neamului Vicepreședintele Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș

Leave a Comment

Recent Posts

2 Mai 1864 – Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de stat!

2 Mai 1864 - Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de…

4 zile ago

Un istoric bulgar susține restaurarea Monumentului Eroilor Români de la Smârdan

Presa locală bulgară din Vidin relatează faptul că un istoric local sugerează ca Monumentul Eroilor…

5 zile ago

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

6 zile ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

7 zile ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

o săptămână ago