RSS
«
»
TwitterFacebookPinterest

Tabăra de Lucru și educație românească de la Cahul, Basarabia

“BASARABIA, LACRIMA NEAMULUI ROMÂNESC! 18-19 Octombrie: Tabăra de Lucru și educație românească de la Cahul, Basarabia.

Am avut marea bucurie ca în acest sfârșit de săptămână să dăm o mână de ajutor fraților noștri de peste Prut.
Acțiunea s-a desfășurat în două locații:
la Mănăstirea Cotihana și la sediul aflat în reconstrucție al arhiepiscopiei Basarabiei de Sud.

Am trecut Prutul, vineri dis de dimineață, cu aceeași emoție și sfâșiere de suflet ca de fiecare dată.
Mergeam la frații noștri, chinuiți și răpiți cu tot cu o bucată din țară, de sălbaticii invadatori ruși. Inimile ni se strâng la amintirea acelor vremuri în care frații au fost obligați să se despartă printr-o nedreaptă hotărâre.

Dar bucuria întâlnirii a mângâiat rănile sufletului!
Am fost întâmpinați la mânăstire cu dangăt de clopot ce bătea a bucurie!
Chipurile călugărilor străluceau la vederea trupelor Frăției, care se apropiau în cele patru microbuze inscripționate frumos și pline cu dragoste pură pentru România și neamul nostru românesc!

După ce ne-am îmbrățișat, ne-am închinat în Sfânta Biserică și am fost poftiți la masa întinsă de oamenii locului, oameni la fel de emoționați ca și noi de întâlnirea între frați.

apiland.ro

Apoi am început lucrul. Ne-am împărțit în mai multe echipe care, ca de fiecare dată, au provocat mirare cu sporul cu care au împlinit sarcinile primite.
S-au tăiat și aranjat lemnele de foc,

S-a ridicat, ca din pământ, un șopron pentru lemne, s-au strâns merele din livadă, s-au încărcat zeci de remorci cu moloz sau alte materiale.

Impresionant a fost când, o echipă a Frăției a mers la sediul Arhiepiscopiei din Cahul, unde l-am găsit pe Mitropolitul Basarabiei de Sud, Veniamin Goreanu, în timp ce tencuia pereții, turna beton și conducea o mică echipă de voluntari care veniseră să dea o mână de ajutor.
Firește că am rămas și noi iar până spre seară am scos din construcție câteva mașini de moloz, lăsând în urma noastră o curățenie exemplară!

După două zile de efort intens, ne-am îmbrățișat cu frații noștri basarabeni și cu promisiunea de a reveni, ne-am îmbrățișat și după ce ne-am șters lacrimile am pornit către casele noastre fericiți că primim de la Bunul Dumnezeu atâta bucurie în urma acțiunilor noastre.
Vă așteptăm cu drag la acțiuni alături de noi!

Doamne miluiește neamul nostru românesc!”

Sursa: Fratia Ortodoxa Sf. Mare Mucenic Gheorghe purtatorul de BiruintaContinutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]