Bandit și criminal bolșevic premiat cu titlul de „Om emerit” al oraşului Hânceşti în Republica Moldova

Aflați în muncă de documentare cu privire la colegii sau mai bine zis „tovarășii” bolșevici din Basarabia ai așa zisului filosof Mihai Șora, și mai cu seamă la blestemățiile și atrocitățile comise de către aceștia pe meleagurile Moldovei de dincolo de Prut, ajungem cum-necum să zărim cu coada ochiului o știre absolut revoltătoare, chiar și până și pentru vremurile acestea triste pe care le trăim acum.

„Primarul de Hâncești i-a conferit unui hoț bolșevic titlul de „om emerit” al orașului. Academia de Ştiinţe, Morala şi Bunul-simţ din Republica Moldova, la un pas de comă profundă: banditul Grigori Kotovski, ridicat în epocă de propaganda sovietică la rang de „erou al războiului civil”, s-a ales peste ani cu titlul de „Om emerit” al oraşului Hânceşti”.”, scrie rnews.ro

Grigore Cotovschi (n.r. Grigori Kotovski / Grigory Ivanovich Kotovsky / Григо́рий Ива́нович Кото́вский ) era genul de bandit care intra peste tine în casă, îți omora familia și jefuia după bunul său plac. Asta era „Revoluția” pe care o răspândea banditul bolșevic Grigore Cotovschi, atât pe teritoriul Basarabiei, cât și mult dincolo de Nistru, pe teritoriul actual al Ucrainei.

Au rămas consemnate multe dintre crimele sale împotriva românilor basarabeni: familii întregi ucise, torturate, batjocorite. Și la fel ca și în România, acolo unde eMAG ni-l bagă cu de-a sila în case pe bolșevicul Mihai Șora, în Republica Moldova un astfel de bandit sadic este promovat și recompensat cu titlul de „Om emerit” al oraşului Hânceşti? S-a întors iarăși lumea cu fundul în sus, s-a întors bolșevismul, promovat la nivel instituțional, ba chiar la nivel de stat…

Unii dintre fanii și pupincuriștii necondiționați ai bolșevicului Mihai Șora ne-ar putea întreba ce legătură este între Mihai Șora și Grigore Cotovschi. Aparent ar fi doar dagostea de bolșevism, pentru una dintre cele mai criminale și nocive ideologii din istoria lumii moderne. Însă mai este cel puțin una și anume convingerea că Basarabia nu trebuie să aparțină neamului românesc:

„Iliescu este incoerent. El cere pentru Basarabia ceea ce refuză pentru Transilvania!”, declara Mihai Șora pentru ziarul francez „L’express” (Sursa:  ActiveNews.ro)

Într-un interviu acordat ziarului francez „L’express”, Mihai Șora se exprimă categoric împotriva unei declarații cu privire la reîntregirea teritorială a României cu provinciile smulse prin rapt teritorial de către sovietici în 1940, Basarabia și Bucovina de Nord. Din cele declarate jurnaliștilor francezi, Mihai Șora lăsa să se înțeleagă nu doar că deplânge faptul că românii își doresc reUnirea cu Basarabia și Nordul Bucovinei, ci pe deasupra mai consideră și „nedreaptă” alipirea Transilvaniei la România, făcând o analogie între samavolnicia raptului teritorial sovietic al Basarabiei și Bucovinei și cel al revenirii Transilvaniei în posesia României.

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

Adrian Papahagi: „E mai mult creștinism într-un bordel din Olanda decât în Rusia!”

La Ateneul Național din Iași a avut loc dumincă, 12 mai 2024, de la ora…

7 ore ago

11 Mai 1896 – Pentru că a cântat „Doina lui Lucaciu”, învățătorul Iuliu Marcu din Ibănești, condamnat la închisoare

În Anuarul Institutului de Istorie și Arheologie Cluj-Napoca, 1983-1984 (Anul 26), dai de o serie…

o zi ago

Antreprenorii români pierd lupta în faţa marilor retaileri

Un deputat AUR, Daniel-Sorin Gheba, atrage atenția cu privire la pericolul dispariției antreprenorilor români care…

o zi ago

11 Mai 1762 – Magistratul din Bistrița ordona ca să fie amendați cu 40 de florini „cei care duc pe furiș AUR peste graniță”

La 11 mai 1762 la Bistrița "Guvernul ordonă ca prevaricanţii (n.r. probabil se referă la…

o zi ago

11 Mai 1601 – Mihai Viteazul îşi face intrarea solemnă în Kosice (Cașovia)

La 11 mai 1601 Mihai Viteazul din drum dinspre Viena ajunge la la Kassa / Cașovia…

2 zile ago

La 11 mai 1980, la Baia Mare, pleca la cele veșnice sculptorul român Gheza Vida

La 11 mai 1980, la Baia Mare, pleca la cele veșnice sculptorul român Gheza Vida…

2 zile ago