După moneda „românească” cu vulturul german, acum se cer timbre cu Laszlo Tokes! România, văzută ca o pradă?

Pas cu pas, vorba unui trădător de la nivel înalt din România, atacurile împotriva statului român iau o amploare tot mai mare în țara noastră. Sunt destructurate și desființate structurile de informații și instituțiile specializate care luptau pentru apărarea intereselor naționale românești, la adăpostul unor pretexte chiar mai tâmpite decât cele invocate de sovietici la instalarea lor la butoane în România imediat după cel de-al doilea război mondial.

Români, ni se pregătește „ceva”?

„Până unde le poate merge nemernicia! Statul român să emită un timbru cu Laszlo Tokes.Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, care este şi liderul organizaţiei locale a UDMR, consideră că Poşta Română ar trebui să emită un timbru cu Laszlo Tokes, cu prilejul împlinirii a 30 de ani de la evenimentele din Decembrie 1989, care au condus la schimbarea regimului comunist.”, scrie ancheteonline.ro

Stăpânii coloniei numită România și-au pus stema pe o monedă care sărbătorește lovitura de stat din 1989, Foto: Facebook /Teodor David
Stăpânii coloniei numită România și-au pus stema pe o monedă care sărbătorește lovitura de stat din 1989, Foto: Facebook /Teodor David

Acest lucru se întâmplă la scurtă vreme după ce pe piață a fost lansată o așa zisă monedă comemorativă, culmea, tot pentru „revoluția” din decembrie 1989 (n.r. vezi Stăpânii coloniei numită România și-au pus stema pe o monedă care sărbătorește lovitura de stat din 1989).

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Bancnote ciudate cu simbolistică secesionistă
Bancnote ciudate cu simbolistică secesionistă

Tot pe filiera ungaro-germană antiromânească, la începutul acestui an românii din dispora reclamau faptul că prin Germania sunt promovate niște bancnote ciudate cu simbolistică secesionistă. (n.r. vezi Guvernul Ungariei “ajută” ICR Berlin să promoveze “Transilvania retușată”? Transilvania a mai fost o dată retușată și tot cu sprijinul Germaniei, la 30 august 1940!).

Bancnote ciudate cu simbolistică secesionistă
Bancnote ciudate cu simbolistică secesionistă

SRI-ul se retrage din județele cu puternice mișcări secesioniste?

Foto: captură sri.ro
Foto: captură sri.ro

Deși mișcările iredentiste și secesioniste din Ardeal iau amploare în ultimii ani în România, conducerea SRI-ului în loc să concentreze resurse și atenție sporită acestui lucru în anumite județe „problemă” din România, anunță că din contră va face o reorganizare regională a SRI, renunțând la organizarea judeţeană a unităţilor teritoriale și înfiinţând în schimb 11 direcții regionale de informații.

Quo vadis, România? Președinte german luteran, premier maghiar unitarian
Quo vadis, România? Președinte german luteran, premier maghiar unitarian

„Începând cu 1 septembrie 2019, SRI s-a reorganizat în format regional.Se renunță la organizarea judeţeană a unităţilor teritoriale, înfiinţându-se 11 direcții regionale de informații (DRI) cu competențe legale pe zona mai multor județe(…) Soluţia reorganizării a fost validată în cadrul unui proces de testare în format pilot ce a avut loc pe parcursul anului 2018. Prezența şi îndeplinirea misiunilor Serviciului vor fi asigurate în continuare pe întreg teritoriul României, noul format fiind menit să ofere cadrul instituțional pentru adaptarea activității SRI la dinamica amenințărilor actuale. De asemenea, un obiectiv important al reorganizării în format regional este reprezentat de optimizarea fluxurilor de informare către beneficiarii legali.”, se arată într-un comunicat de presă de pe site-ul SRI-ului

De altfel chiar viziunea șefului SRI, Eduard Hellvig este una de o asemenea natură, pe care nici măcar nu a ezitat deloc să și-o prezinte public (n.r. vezi Eduard Hellvig și regionalizarea României):

”Trebuie să introducem în Constituţie termenul de regiune, trebuie să fim atenţi ce presupune, dacă vor fi regiuni mai mari sau mai mici. Dacă faci doar opt regiuni, posibilitatea de a avea la un moment dat structuri cu mecanisme de centrifugare a unor opţiuni de federalizare creşte. Într-o regiune mare, centrifugarea ideilor separatiste creşte.”, spunea in anul 2013 Eduard Hellvig

"Într-o regiune mare, centrifugarea ideilor separatiste creşte. " ( Eduard Hellvig, SRI)
Într-o regiune mare, centrifugarea ideilor separatiste creşte. ” ( Eduard Hellvig, SRI), Foto: captura sri.ro

Nota noastră: Este îngrijorător faptul că un asemenea personaj interesat și preocupat de o eventuală regionalizare a României poate fi numit intr-o funcție atât de importantă pentru securitatea națională precum este cea din fruntea instituției SRI-ului. Regionalizarea României la acest moment și în condițiile geopolitice actuale nu este numai  contraproductivă ci și  periculoasă  pentru  integritatea teritorială a țării noastre.


Galerie Foto:

[envira-gallery id=”104902″]

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info