Țara te vrea prost! Salariul celor cu studii superioare nu va mai crește

Ministerul „progresist” al Muncii din România vine cu o veste șocantă pentru cei cu studii superioare: salariul celor cu studii superioare nu va mai crește, așa cum se anunțase anterior. Pe site-ul Ministerului Muncii poate fi consultat proiectul de Hotărâre pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată.

Potrivit proiectului de Hotărâre pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, în dezbatere public, „proiectul de act normativ supus consultării prevede ca salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată să fie majorat la 2.230 lei lunar, începând cu data de 1 ianuarie 2020, față de 2.080 lei în prezent, ceea ce reprezintă o creștere de 7,2 % față de luna decembrie 2019. Tariful orar pentru un program complet de lucru de 167,333 ore va crește anul viitor de la 12,43 lei la 13,327 lei.

Nivelul salariului de bază minim brut a fost stabilit în urma dezbaterilor cu partenerii sociali, fiind organizate două ședințe ale Consiliului Național Tripartit, în 26.11.2019 și în 03.12.2019, și va fi dezbătut în Comisia de Dialog Social de la nivelul Ministerului Muncii și Protecției Sociale.

Pentru stabilirea salariului minim s-a avut în vedere o formulă de calcul care ia în considerare rata inflației și creșterea reală a productivității muncii pe persoană, precum și factori de corecție în funcție de dinamica creșterii economice.

Proiectul de Hotărâre prevede și faptul că, începând de anul viitor, pentru persoanele încadrate pe funcţii pentru care s2e prevede nivelul de studii superioare, cu vechime în muncă de cel puţin un an în domeniul studiilor superioare, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, în care nu sunt incluse și sporurile şi alte adaosuri, se menține la 2.350 lei lunar.”

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns