RSS

Partidul S.O.S. România, avertis…

Sâmbătă, 3 iunie 202…

VIDEO | Strigătul bucovinenilor …

Reprezentanții comun…

Pe 11 iunie 2023 va avea loc Sfi…

Pe 11 iunie 2023, de…

Autocarele profesorilor sunt opr…

Cum spuneam și ieri,…

VIDEO | Grevă de mari proporții …

Știm cu toții ce au …

Propagandiștii anti-grevă sunt g…

Se face în mass-medi…

«
»
TwitterFacebookPinterest

Lovitură pentru lăcomia băncilor occidentale? Bank of China își deschide sediu la București!

Pe 16 decembrie 2019, Bank of China își va deschide oficial o sucursală bancară la București. La această ceremonie de inaugurare și-au anunțat prezența Liu Liange, președintele CA al Bank of China, ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, Jiang Yu, și directorul general pentru regiunea Europa Centrală și de Est al Bank of China, Xu Haifeng.

apiland.ro

Momentul coincide și cu aniversarea a 70 de ani de relații bilaterale între Republica Populară Chineză și România.

În timp ce marile puteri ale lumii concurează între ele pentru a putea face afaceri profitabile cu China, României i-au fost interzise din greu în perioada postdecembristă relațiile comerciale sau de parteneriat economic cu statul chinez.

Printre țările care s-au dat cel mai tare de ceasul morții pentru ca România să nu lege niciun fel de relații cu China se numără, fără să ne mire prea tare, Germania. O Germanie care însă, cu toată puterea sa economică, se gudură ca un pudel pe lângă China atunci când i-o cere interesul economic.

Intrarea Bank of China pe piața bancară din România ar putea face ca prin mediul concurențial să se îmbunătățească și serviciile bancare oferite clienților din țara noastră. Acum rămâne de văzut dacă Bank of China își propune să lovească în lăcomia băncilor occidentale oferind condiții mai bune, sau se va alinia trendului celorlalte bănci străine din România.Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]