Glasul.info 6 decembrie 2019
Lovitură pentru lăcomia băncilor occidentale? Bank of China își deschide sediu la București!
Print Friendly, PDF & Email

Pe 16 decembrie 2019, Bank of China își va deschide oficial o sucursală bancară la București. La această ceremonie de inaugurare și-au anunțat prezența Liu Liange, președintele CA al Bank of China, ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, Jiang Yu, și directorul general pentru regiunea Europa Centrală și de Est al Bank of China, Xu Haifeng.

Momentul coincide și cu aniversarea a 70 de ani de relații bilaterale între Republica Populară Chineză și România.

În timp ce marile puteri ale lumii concurează între ele pentru a putea face afaceri profitabile cu China, României i-au fost interzise din greu în perioada postdecembristă relațiile comerciale sau de parteneriat economic cu statul chinez.

Printre țările care s-au dat cel mai tare de ceasul morții pentru ca România să nu lege niciun fel de relații cu China se numără, fără să ne mire prea tare, Germania. O Germanie care însă, cu toată puterea sa economică, se gudură ca un pudel pe lângă China atunci când i-o cere interesul economic.

Intrarea Bank of China pe piața bancară din România ar putea face ca prin mediul concurențial să se îmbunătățească și serviciile bancare oferite clienților din țara noastră. Acum rămâne de văzut dacă Bank of China își propune să lovească în lăcomia băncilor occidentale oferind condiții mai bune, sau se va alinia trendului celorlalte bănci străine din România.