libris.ro

Aflăm de la unii că Tokes ne-a făcut ”revoluția”, că străinii ne-au ”salvat”! Faceți-ne un bine si nu ne mai ajutați!

„Faceti-ne un bine si nu ne mai ajutați! Avem tot ce ne trebuie, un Steag, o Credință si un Cer de Strămoși!

Aflăm de la unii că Tokes ne-a făcut ”revoluția”, că străinii ne-au ”salvat” industria, care înainte de a veni ei era un ,,morman de fiare vechi”, că se chinuie să ne salveze si agricultura cumpărându-ne pământul și că ne feresc de gripa aviară si porcină să nu cumva să ne îmbolnăvim de Paște sau Crăciun; ne mai învață cum să suprimăm porcul sau cum să ștergem la poponeț găina, să nu aibă oul microbi si cum să mâncăm plastic perfect steril din supermarket sau cum să facem pâinea neagră din coloranți conform standardelor, că si negrul poate fi negru dacă e pe standarde.

Mai nou au grijă si de apa din fântâni sau izvoare, să nu o consumăm aiurea, fără bani, că altfel moare planeta; unii vin si ne rad pădurile, alții spun că nu e bine si că mai bine le-ar lua ei, să le aibă în grijă, că românul nu e ecologist, că bea suc din peturile pe care tot ei ni le dau si că de ce le aruncăm la gunoi în loc să dăm cu ele de asfalt la protestele care sunt ”bune”…că petul cu pietricele e mai ”eco” decât cuvântul care poluează linistea lor.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Alții ne învață că străinii ne-au adus săpunul si că ne-au educat să ne spălăm pe mâini, să ne spălăm dinții până la creier si că oricâtă pastă am pune pe periuță, tot pe ultimul loc în Europa suntem, că nu facem destulă vânzare si educație pentru copii.

Așa că din nou vin ei si ni-i educă cum că e bine să fii ”altfel”, cum că albul este de fapt negru si că cel mai cool e să fii neutru, chestia cu masculinul si femininul fiind perimată ”gen”.

Tot datorită străinilor avem norocul chior să învățăm si oleacă de istorie, despre cât de mici am fost noi si cât de mari au fost ei, ba încă ne oferă din generozitate si o variantă simplă, să nu ne mai încarcam capul prea mult, avem alternativa să nu mai învățăm nimic, oricum ei stiu totul, ce rost mai are să mai stim si noi altceva în afara drumului de la multinaționale spre casă si dinspre casă spre ghiseul de impozite?

Ba încă ne-au dat si o chestie în acest sens, să nu care cumva să ne rătăcim si să nu ne mai putem orienta, gps se numeste, sau așa ceva… nu stii cum să ajungi la bucătărie? Pui gps-ul sau dai share location, să se stie exact pe unde umbli si ce faci, să nu cumva să facem prostii fără să ne dăm seama.

Dar oameni buni, cu toate acestea, cu toată strădania acestor străini de a ne ajuta să fim si noi în rând cu lumea si de a ne învăța si cum să facem politică super corectă, am rămas de 30 de ani, în aceeasi ”luptă” cu Bulgaria pentru penultimul loc în Europa.

De aceea zic, ce-ar fi măi străinilor să nu ne mai ajutați, că de la fanarioți încoace vă tot străduiți, tot voi ne-ați învățat până ne-ați omorât si chestiunea cu bolșevismul…ce-ar fi totuși în cele din urmă să ne lăsați?

,,Eu? Îmi apăr sărăcia şi nevoile şi neamul…
Şi de-aceea tot ce mişcă-n ţara asta, râul, ramul,
Mi-e prieten numai mie, iară ţie duşman este,
Duşmănit vei fi de toate, făr-a prinde chiar de veste;
N-avem oşti, dară iubirea de moşie e un zid…” „

Autor: Mihai Tîrnoveanu

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Mihai Tirnoveanu

Doctor Președintele Asociației Calea Neamului Vicepreședintele Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș