Ziua Națională între Martirii și Sfinții de la Târgu Ocna și Eroii de la Valea Uzului, în organizarea Asociației Calea Neamului

Ziua Națională între Martirii și Sfinții de la Târgu Ocna și Eroii de la Valea Uzului, în organizarea Asociației Calea Neamului.

După Parastasul săvârsit de un sobor de preoți în frunte cu părintele Amfilohie Brânză, pentru Sfinții și Martirii care s-au jertfit pentru Hristos și Neam în temnița comunistă la Târgu-Ocna, am ajuns la Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului, pășind pe urmele Generalului Ioan Istrate, comandant Divizia 7 Infanterie, maiorului Stefan Mihăileanu, comandant Regimentul 15 Infanterie, locotenentului Gabriel Niculescu Regimentul 27 Infanterie, colonelului Gherculescu comandant Regimentul 4 Vânători.

I-am avut in inimi și idealuri pe toți acești ofițeri ai Armatei Române și pe Vitejii Țărani în Opinci Militare! Am avut cu noi steagurile lor de luptă, harta României Întregi, tabloul cuceriri Budapestei din 1919 care a consfințit actul Marii Uniri de la 1918, care a făcut posibilă recunoașterea juridică a acestei uniri prin Tratatul de la Trianon.

Opt preoți din Dărmanesti și din schiturile Bacăului au săvârșit Tedeumul în Cimitirul International al Eroilor Valea Uzului, Părintele Amfilohie vorbind apoi cu o mare înflăcărare creștina despre semnificația jertfei acestor Eroi și însemnătatea faptelor lor de arme care au apărat trecătorile Moldovei la Valea Uzului, oprind astfel inamicul pe Linia de Fier a Moldovei.

L-am avut în mijlocul nostru pe domnul primar al orașului Dărmănesti, domnul Constantin Toma, care a participat la Tedeum, cinstind în cuvântul lui Eroii Armatei Române. Ridicarea celor 52 de Cruci în cinstea acestor Eroi si a Monumentului, i se datorează acestui om, care a înțeles astfel să-și facă datoria pentru Țară.

Nu este deloc puțin acest lucru, știm cu toții. Aceste Cruci, acest Monument, sunt amenințate de a fi dărâmate sau mutate aiurea din Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului. Nu acceptăm sub nicio formă, niciuna dintre aceste variante, care s-ar constitui în adevărate blasfemii!

De lângă aceste morminte ne vom ridica din genunchi, de lângă aceste morminte vom spulbera încercările de înrobire de către străini, a acestui popor minunat. De aici transmitem de 1 Decembrie 2020, unul din cei mai cumpliti ani de după 89, tuturor ca nu vom lăsa Liberatea noastră răpusă de lanțuri ca nu vom lăsa un ideal confiscat de uneltele spoleite ale regimului, ca vom lupta prin toate mijloacele pentru identitatea noastră românească.

Vor arunca în noi cu pietre, dar pe fiecare piatră vom urca, cu fiecare piatră vom ridica muntele suferintei noastre, si-l vom urca, pentru a ajunge mai aproape de Dumnezeu, de Eroi, de Sfinți si Martiri! Fiecare lovitură dată de inamic ne va clădi si întări.

Suntem prezenti pe urmele înaintasilor nostri în Covasna si Harghita pentru a întări umărul fraților si surorilor noastre de credință de sânge, suntem prezenți în întreg Ardealul cu ajutorul nostru pentru copiii ce învata în limba româna, din Curbura Arcului Intracarpatic pana la Carei, suntem prezenti la Bucuresti pentru a le spune si celor ce conduc România că Limba Română e singura stăpână, că Statul Național unitar independent si indivizibil nu se negociază, sub nicio formă, nici cu UDMR si nici cu nimeni din exteriorul tării.

Daca vreodată vreo decizie politică va pune în discutie aceste sfinte notiuni scrise cu sângele luptătorilor, discutia principala nu se va purta cu străinii, ci cu noi românii, iar noi românii nu vom sta la masa discutiilor ci vom sta pe baricada aparării Statului Național. Si nu vom ceda, vom spune clar si hotărât ca pe aici NU se Trece! la fel ca la Mărăsesti si Oituz, la fel ca acum la Valea Uzului!

De Ziua Nationala a României, când se sărbătoreste România Întreagă, spun intreeaga căci ea nu este nici mică nici mare, ea este România Întreagă, nu uităm provinciile istorice cotropite în prezent de rusi,respingem cu fermitate politica rusească care pe de o parte încearcă să ne amagească cu spatiul eroasiatic, o falsă alternativă la corectitudinea politică a politicii UE, iar pe cealaltă parte continuă să ocupe militar si politic Basarabia.

Singurul drum al Basarabiei este spre tara mamă, spre reunirea cu România. Nu uităm Bucovina de Nord, nu uităm nici un centimetru de pamant românesc ce se află astăzi în mana strainilor, asa cum nu uităm, ci dimpotrivă, păsim pe urmele fiecarei picături de sânge cursă din trupurile si sfletele Eroilor, Martirilor si Sfintilor acestui Pămant.

Nu corectitudinea politică ne indică nouă cine ne sunt Sfinții si Martirii, ci Istoria Natională, lupta si suferinta lor, Gloria si Biruința lor în Linia neamului. Toti acesti mărturisitori ai românismului au făcut si au păstrat România Întreagă. Toti acestia ne sunt Calea Neamului.

De 1 Decembrie, Ziua Națională a României, sărbătorită pentru prima dată în Istorie la Valea Uzului, au fost prezenți români vrednici din Dărmănești, Dofteana, Comănești, Târgu Ocna, Onești, filiala Asociației Calea Neamului din Mirceștii Noi de Vrancea, condusă de Tanța Stan, filiala din Bacău condusă de Iurie Movileanu, prietenii noștri buni din București, Luis Bratu de la Legitimă Apărare si cei de la Grupul NOI, în frunte cu Marian Maftei, care au afișat un frumos banner cu Salutul lui Mihai Eminescu, ,,Trăiască Nația!”, grupul de la Petru Vodă, foarte apropiat de Calea Neamului, în frunte cu Florin Popescu, frații si surorile noastre din Covasna, în frunte cu Gheorghe Samoilă si domnul Iulian Popa, corurile de tineri din Moinesti, cu Gabriela Biea si Dobârlău, cu Alexandru Gecse, care au cântat despre Eroi si Luptători într-un mod absolut minunat, echipa Calea Neamului din Brașov, multumim Anita si Camelia pentru bucatele alese de post, mulțumim deasemenea în acest sens si vrednicilor gospodine din Mirceștii Noi de Vrancea.

Ne-am întâlnit si cu români din Iasi, cu Mihai Fandel si Gabriel Apreotesei, precum si cu un grup al Frăției Ortodoxe, oameni de pe întreg cuprinsul țării venind aici, la Valea Uzului de Ziua Națională.

Noi mergem si vom merge în continuare cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc, oricât de greu ne-ar fi. Nu ne lăsăm!
Așa să ne ajute Dumnezeu!

Autor: Mihai Tîrnoveanu

Mihai Tirnoveanu

Mihai Tirnoveanu

Doctor Președintele Asociației Calea Neamului Vicepreședintele Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș

Lasă un răspuns