Liberalism, sau “neobolșevism GDS-ist”? Cine sunt cei care ne-au distrus Țara după 89?

Domnul Mircea Popescu, un român din SUA, președintele Consiliului Mondial Român, semnalează pe blogul său “o nouă găselniță a progresismului, exprimată de Valentin Naumescu” împotriva a ceea ce cunoșteam noi până acum că înseamnă de fapt o națiune.

Redăm integral mesajul de pe blogul domnului Mircea Popescu, președintele CMR:

“Mi-a fost semnalată o postare de pe blogul profesorului Valentin Naumescu, la care între timp mi s-a interzis accesul, din care redau:

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Națiunea modernă este națiune civică, adică clădită pe conceptul de cetățenie, nu pe criteriul etnic. […] Nu vrem să ne întoarcem la secolele trecute.
Separatismul pe criterii etnice este o idee retrogradă și a adus numai conflicte si subdezvoltare în istoria mai veche sau mai recentă a Europei.

Națiunea modernă” care-și neagă rădăcinile etnice!?
Să fie asta o nouă găselniță a progresismului, exprimată de domnul profesor Valentin Naumescu pentru a ne determina să aruncăm la lada de gunoi desueta națiune română, să ne negăm istoria, tradițiile, să nu ne știm rădăcinile, să fim doar frunze în vânt, cetățeni anonimi ai planetei.?

Citiți și: Fănuș Neagu despre “intelectualii bolsevici”: “Patapievici si ai lui, niste oameni care urasc Romania!”

Iată ce prieteni și ce cerc de interese are cel care ne îndeamnă să ne abandonăm rădăcinile, Valentin Naumescu

Citiți și: La Bolojan e boală veche lupta cu statuile românești din Oradea

Națiunea civică este o națiune fără părinți, o națiune fără trecut, o națiune fără viitor, o națiune în care sunt cultivate valori noi cu un surogat de morală și valori, pe care să se realizeze un om nou.
S-a mai încercat formarea omului nou, iar încercările astea au eșuat lamentabil, lăsând în urmă generații debusolate și fără ideal.

Citiți și: În ce străchini o fi calcat Emil Hurezeanu de l-or fi refuzat nemții?

Liberalism, sau "neobolșevism GDS-ist"? Cine sunt cei care ne-au distrus după 89?
Liberalism, sau “neobolșevism GDS-ist”? Cine sunt cei care ne-au distrus după 89?

Citiți și: Trădarea lui Mihai Răzvan Ungureanu răsplătită de catre unguri cu titlul de Doctor Honoris Causa de la Universitatea din Pecs

Regret, dar o asemenea națiune nu este națiunea părinților noștri.La întrebările retorice de mai sus, mi s-a repetat tranșant: „Națiunea modernă este civică, adică întemeiată pe conceptul de cetățenie, nu pe criteriul etnic.” și s-a continuat arogant: ”Atât și nimic mai mult”.

Săracă este o astfel de națiune!

Valentin Naumescu, Foto: TVR.ro

Dacă singurul criteriu de definire al ”națiunii moderne” este cetățenia, oare cum se poate răaspunde la câteva întrebări care vin în mod natural.
Cei cu multiple cetățenii sunt ”multinaționali”? Și dacă da, cărei națiuni moderne îi sunt loiali? Dispare ideea de patriotism?

Cred că răspunsuri oneste, ca cele de mai jos, ar descifra esența conceptului progresist de ”națiune modernă”.
– Va exista o singură națiune, națiunea universală prin eliminarea națiunilor și statelor naționale.
– Va fi creat cetățeanul universal fără patrie, fără etnie, fără tradiție și fără valorile ”retrograde”, care vor fi înlocuite cu noile valori concepute în laboratoarele progresismului.

Valentin Naumescu, Foto: captură IASI TV Life
Valentin Naumescu, Foto: captură IASI TV Life

Atacul împotriva națiunilor și statelor naționale devine tot mai dur pe zi ce trece, mergând până acolo încât oricine folosește cuvântul ”naționalism” sau se consideră ”naționalist” este supus oprobriului și este considerat pericol pentru societate.
Naționalismul, în concepția progresismului, tinde să fie considerat ”crimă împotriva umanității”.
Națiunea și statele naționale trebuie să dispară din memoria umanității în noua istorie a progresismului eliberator de conștiințe și de morală publică.

Mai are cineva curajul să se declare naționalist în contextual atacului furibund al progresismului?
Place sau nu, însuși Trump, Președintele Statelor Unite declara:
You know what I am? I’m a nationalist, OK? … Use that word. I’m proud of our country and I am a nationalist and it hasn’t been a word that has been used too much … I think it should be brought back.

Valentin Naumescu, Foto: captură IASI TV Life

Dar suntem suficient de puternici, de verticali și iubitori de neam și țară, sau plecăm capul și ne târâm supuși în fața obrazniciei și agresivității unora care-și vând conștiința globalismului și îndrăznesc să ne judece pentru că sufletul nostru aparține națiunii române?

Să nu ne fie frică, să stăm drepți, deoarece naționalismul nu este o trăsătură de care să ne fie rușine, ci este calitatea predominantă a oricui își iubește națiunea și Patria!“, a scris domnul Mircea Popescu pe blogul său

Iată ce prieteni și ce cerc de interese are cel care ne îndeamnă să ne abandonăm rădăcinile, Valentin Naumescu:


Galerie Foto:

[envira-gallery id=”109650″]

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Daniel Gheorghe, după blasfemia împotriva Catedralei: "Un mesaj ofensator la adresa întregii comunități ortodoxe românești"

Dum mai 3 , 2020
Deputatul liberal Daniel Gheorghe reacționează pe contul său de socializare după ce a aflat de o nouă blasfemie la adresa spiritualității neamului românesc: o minte încețoșată de ură și de dispreț la adresa valorilor spirituale ale ortodoxiei românești, a modificat pe harta celor de la Google Maps denumirea Catedralei Mântuirii […]

Poate vă place și:

libris.ro