A. Pavelescu: “Politicile colonialiste, caracterizate succint prin austeritate internă, dar în favoarea multinaționalelor nu pot fi suportate de populație definitiv, pe termen nelimitat”

“BĂTĂLIA ELECTORALĂ DE ANUL ACESTA: PNL ȘI KLAUS IOHANNIS SUB PRESIUNEA TIMPULUI, PE VIAȚĂ ȘI PE MOARTE! SCAPĂ CINE POATE!

La trei luni de la preluarea guvernării de PNL urmată de victoria la președinție cu un scor uriaș a lui Klaus Iohannis, a început o cursă nebună contra-cronometru. Cursă care a debutat, în euforia câștigării puterii folosită ca perdea de fum, cu măsuri radicale în favoarea multinaționalelor. Aceste măsuri au bulversat, însă, cum era previzibil, politicile de creșteri salariale și pensii, investițiile în educație, sănătate și infrastructură, veniturile obținute de stat din fiscalitate fiind grav afectate.

Așa încât undele de șoc au pornit deja spre întreaga societate. Creșterea cursului euro, creșterea robor și implicit a dobânzilor bancare, disponibilizări care tind să devină masive, blocarea deja a unor proiecte de infrastructură, creșterea prețurilor și a inflației – sunt numai câteva din efectele resimțite într-un interval extrem de scurt. Guvernul PNL și Klaus Iohannis au încercat să estompeze efectele pentru a nu escalda într-o criză socială și economică de necontrolat, prin împrumuturi masive de la bănci – în trei luni împrumuturile sunt de nivelul celor făcute de pesediști într-un an; gravitatea acestor împrumuturi nu constă, însă, numai în mărimea uriașă a sumelor, ci a faptului că s-au făcut haotic, pentru a acoperi cheltuieli care nu vor produce nimic în viitor – singurul obiectiv fiind menținerea puterii politice cu orice preț, pe cheltuiala publică.

Panicați că ritmul degradării economiei și a stabilității sociale este galopant, iar costurile menținerii unei minime credibilități politice devin insuportabile, cu riscul de a se genera o bulversare sistemică și explozie socială, Klaus Iohannis și PNL vor grăbirea alegerilor parlamentare cu orice preț. Fiecare zi de întârziere poate fi fatală. De aceea anticipatele, deși până la alegerile la termen ar mai fi o diferență de 4- 5 luni.

Panica este cu atât mai mare, cu cât a început să dispară și DUȘMANUL, PSD-ul vinovat de toate, SURSA VOTULUI NEGATIV. Populația resimte acum că PNL și Iohannis au toată puterea, după ce și-a dat votul masiv. Faptul că guvernul lucrează prin asumări de răspundere și ordonanțe de urgență împotriva parlamentului, disprețuind parlamentul, aruncă cu atât mai mult întreaga responsabilitate în cârca PNL – Iohannis. Într-un asemenea context, PNL poate pierde dramatic alegerile parlamentare, dar și cele locale, precedentul Cioloș fiind încă în mintea oamenilor.

Un lucru e sigur. Chiar dacă vor reuși să facă anticipate, chiar dacă, prin politicile iraționale de împrumuturi și depășiri ale deficitului, vor păstra guvernarea și după 2020, PNL și Iohannis se îndreaptă, mai repede sau mai încet, spre faliment. Minciuna nu poate dura la infinit, pe modelul PDL – Băsescu. Politicile colonialiste, caracterizate succint prin AUSTERITATE INTERNĂ, dar ÎN FAVOAREA MULTINAȚIONALELOR, nu pot fi suportate de populație definitiv, pe termen nelimitat – este o certitudine. Poate că e mai bine așa, cum spuneam altădată, e foarte bine că e foarte rău. Motivul? Mare parte dintre români nu vor înțelege democrația decât prin propria suferință. Unii dintre noi am făcut tot ce ne-a stat în putință ca suferința să nu fie așa de mare – n-am reușit. Acum trebuie să plătim cu toții un preț cu mult mai mare, îngrozitor! Scapă cine poate!”, a scris pe facebook Aurelian Pavelescu


About the Author

Glasul.info
Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]