libris.ro

Piața Unirii din Iași confiscată de securimea și aplaudacii lui Iohannis

Ziua de 24 ianuarie a fost dintotdeauna o zi specială la Iași. Cu această ocazie vin la Iași oameni din toată Moldova, inclusiv din cea de peste Prut, dar și români de prin toată țara. Are ceva această sărbătoare, o emoție aparte, pe care parcă numai la Iași o poți simți: ceva special, o încărcătură simbolică și spirituală deosebită, mai ales pentru cei care cunosc bine istoria și povestea adevărată din spatele acestei zile de 24 ianuarie din urmă cu peste un secol și jumătate. E o zi când românismul s-a ridicat în cele din urmă din genunchi și s-au pus bazele statului român modern, în ciuda sorților potrivnici, a împotrivirilor externe din toate direcțiile.

Însă balamucul cotrocenist și-a întins mrejele și împotriva acestei sărbători care în loc să unească, și-a propus să dezbine și să stârnească noi controverse cu privire la direcția pe care vrea s-o ia România „Guvernului Meu”.

Spre deosebire de alți ani în care organizarea sărbătoririi zilei Unirii Principatelor Române la Iași a fost cât de cât acceptabilă, în acest an Piața Unirii din Iași a fost efectiv confiscată de securimea și aplaudacii lui Iohannis: dacă până și „folcloriștii” erau formați numai din securiști!?

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Kilometri  de țarcuri metalice înguste la Iași de Ziua Unirii Principatelor, 24 Ianuarie 2020
Kilometri de țarcuri metalice înguste la Iași de Ziua Unirii Principatelor, 24 Ianuarie 2020

Din cauza venirii Plăvanului la Iași și a lui Sică Mandolină, urbea moldavă a fost sufocată de kilometri de țarcuri metalice înguste la Iași de Ziua Unirii Principatelor, de genul celor prin intermediul cărora sunt mânate turmele de oi sau cirezile de vite pe la marile ferme de prin SUA, Australia sau Argentina. Organizatorii unui marș al unioniștilor au fost nevoiți să se înghesuie prin aceste țarcuri metalice înguste, fără posibilitatea de a se desfășura și a-și pune în valoarea coregrafia gândită pentru această manifestare.

Marșul Unioniștilor, 24 Ianuarie 2020
Marșul Unioniștilor, 24 Ianuarie 2020

De ce? Pentru că securimea știe bine cât de mult este iubit Iohannis împreună cu „Guvernul Meu” de către români. Deși am văzut cum mașina de propagandă a sistemului a încercat rând pe rând, ba mai întâi să nege total că Iohannis ar fi fost huiduit la Iași, scoțând imediat marota cu „știri false”, „dezinformare PSD”, și alte rahaturi din astea demagogice, ba mai apoi că românii care i-au huiduit la Iași de Ziua Unirii pe Iohannis și pe Ludovic Orban ar fi fost oameni plătiți de PSD, realitatea este că în imediata apropiere a scenei era mai curând plin de securime și de aplaudaci ai lui Iohannis, huiduielile auzindu-se de la mare depărtare și fiind ușor acoperite de aplaudacii de la picioarele și fundul lui Iohannis.



Kilometri de țarcuri metalice înguste la Iași de Ziua Unirii Principatelor, 24 Ianuarie 2020
Kilometri de țarcuri metalice înguste la Iași de Ziua Unirii Principatelor, 24 Ianuarie 2020

Atâtea înjurături și vorbe de ocară câte am auzit ieri la adresa lui Iohannis prin Iași, cred n-am auzit nici măcar în primii cinci ani de mandat ai „insului din deal”. Și nu doar din partea ieșenilor, ci și a unor români veniți de prin toată țara, nemulțumiți de înțărcuirea cu garduri metalice a Iașului. Mai mult, surpriza a fost să vedem că printre cei care îl huiduiau pe Iohannis și cereau autostradă pentru Moldova nu erau PSD-iști, ci simpatizanți ai partidelor „de dreapta”.

S-a căcat Iohannis pe încă o sărbătoare națională a românilor! Așa a făcut nemernicul și de 1 Decembrie!„, se plângea plin de năduf un român venit la Iași tocmai de la Constanța pentru a sărbători Ziua Unirii Principatelor

Iohannis huiduit și de 1 Decembrie pentru discursul său electoral

Câți români au sesizat sau își amintesc că Iohannis a făcut același lucru și de 1 Decembrie, fiind huiduit și atunci de către români pentru discursul său electoral? Deci nu poate fi vorba de vreo „scăpare” neintenționată, ci deja e ceva sistematic.

Cineva chiar mai prăpăstios lansa o nouă ipoteză, potrivit căreia adevăratul scop din spatele acestor sabotări evidente a sărbătorilor naționale ar sta intenția ca „să se scârbească lumea de sărbători”. O fi făcând oare parte și asta din strategia antinațională de a le tăia românilor legăturile „cu cerul” și „cu pământul”?

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info