Alianța pentru Unirea Românilor (A.U.R.) s-a lansat duminică și în Italia, în cea mai mare comunitate de români din diaspora

Alianța pentru Unirea Românilor (A.U.R.) s-a lansat duminică și în Italia, țara care găzduiește cea mai mare comunitate de români din Europa. În cadrul evenimentului care a avut loc la Roma au fost anunțate filiale înființate în Reggio Emilia Romagna, Lazio, Lombardia, Marche, Piemont, Sicilia și Toscana. Filiale A.U.R. urmează să fie constituite și în celelalte 13 regiuni ale Italiei.

Ne propunem să schimbăm  politica pentru generațiile viitoare, ca acestea să nu fie nevoite să coboare în politică, ci să urce, pentru că politica trebuie să țină de mărinimie. Avem o țară de crescut, de reîntregit, de dezvoltat în așa fel încât să fim toți mândri de ea”, a declarat Victoria Grosu-Vremeș, coordonator A.U.R. Italia.

Cei care ne-au condus în ultimii 30 de ani ne-au alungat peste granițe. Când am plecat din România, ne-am gândit să atingem un obiectiv material și să ne întoarcem în țara noastră. Din păcate, sistemul corupt din România ne îndepărtează de obiectivul nostru de a ne întoarce acasă. Dar prin apariția A.U.R. nutrim speranța că avem de ce să revenim acasă: să facem din nou țara noastră mare. Acum, AURul se întoarce la Roma, iar noi trebuie să fim toți AUR pentru România!”, a menționat Nicolae Avramescu, membru A.U.R. Roma.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro
Alianța pentru Unirea Românilor (A.U.R.) s-a lansat duminică și în Italia, în cea mai mare comunitate de români din diaspora
Alianța pentru Unirea Românilor (A.U.R.) s-a lansat duminică și în Italia, în cea mai mare comunitate de români din diaspora

Ramona Lovin, stabilită de 16 ani în Italia, originară din Neamț și căsătorită cu un român basarabean a explicat ce a determinat-o să aleagă să facă parte din A.U.R. Italia:

Îmi leg speranțele de AUR pentru a-mi îndeplini un vis: acela de a vedea România Mare și pe românii de peste granițe din nou acasă. Noi suntem în exil. De 16 ani, de când sunt plecată, îmi doresc să mă pot întoarce acasă. Aici simt că mă sting zi de zi, de povara exiluluiAcasă, în țară, suntem conduși de niște mediocri, șantajabili, coruptibil sau corupți, coordonați de păpușari care ne propun iluzii, nu alternative. Nu ne alegem noi conducătorii, păpușarii ne impun să alegem între oameni slabi și foarte slabi. Noi avem nevoie de alternativă. Eu am găsit-o: este Alianța pentru Unirea Românilor”.

Venit de la Rimini,Vasile Buciuta i-a îndemnat pe românii din Italia să revină în România și să candideze în alegerile locale și parlamentare din partea A.U.R.:

„Noi suntem pregătiți, avem meserii, suntem buni în toate domeniile, cum suntem în IT, dar politica noastră din România ne-a alungat pe toți. Partidul A.U.R. ne oferă șansa să ne întoarcem în România. Noi, care suntem în afară, noi, cei numiți ”diasporenii” avem capacități, deci, să ne întoarcem și să facem ceva în România: să candidăm ca primari, consilieri, deputați sau senatori”.

Alianța pentru Unirea Românilor (A.U.R.) s-a lansat duminică și în Italia, în cea mai mare comunitate de români din diaspora
Alianța pentru Unirea Românilor (A.U.R.) s-a lansat duminică și în Italia, în cea mai mare comunitate de români din diaspora

„Alianța pentru Unirea Românilor este despre dreptate. Asta vrem, vrem să facem dreptate pentru neamul nostru românesc, răspândit în cele patru zări ale lumii. A.U.R. Italia trebuie să conteze, să fie atentă la politica din România, din Republica Moldova și Italia. Nu cred că în Italia există un partid care urmărește interesele poporului român. Ne trebuie o forță care să lupte pentru interesele națiunii române care locuiește în Italia. Prin A.U.R. Italia punem încă o cărămidă la partidul diasporei, care să reprezinte milioanele de vorbitori de română aflați în exil. Să ne organizăm în toate cele 20 de regiuni ale Italiei și să candidăm la alegerile locale din această țară, unde trebuie să fim reprezentați”, a îndemnat George Simion, copreședinte al Alianței pentru Unirea Românilor.

Din punct de vedere statutar, A.U.R. este primul partid care oferă funcții cu drepturi depline la nivelul conducerii centrale filialelor din diaspora. Pe parcursul ultimei luni au fost lansate filialele din Marea Britanie, Spania și Italia. Germania, Elveția și Franța sunt statele următoare în care vor fi constituite filiale ale Alianței.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Comentariul zilei de 24 ianuarie: "Ca bucureștean mi-e rușine că la Iași se adună lumea pe 24 ianuarie, iar la noi la București probabil doar vreo 50% știm de ce e zi liberă azi"

Dum ian. 26 , 2020
Unul dintre cele mai interesante comentarii la adresa manifestărilor de pe 24 ianuarie de la Iași, inclusiv a mult dezbătutelor huiudieli la adresa președintelui Klaus Iohannis și a premierului Ludovic Orban, vine din partea unui bucureștean. Acesta își mărturisește o oarecare frustrare comparând manifestările de pe 24 ianuarie organizate la […]

Poate vă place și:

libris.ro