libris.ro

Tudor Gheorghe votat cetățean de onoare al Bucureștiului! Cine s-a opus?

Actualizare: „La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului București a aprobat, în ședința de astăzi, proiectul de hotărâre privind conferirea titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului București marelui artist Tudor Gheorghe.

Proiectul a fost aprobat cu 33 de voturi pentru, 7 abțineri și 3 voturi împotrivă. Au votat pentru 24 de consilieri PSD, 4 consilieri PMP, 2 consilieri ALDE și 3 consilieri PNL, în timp ce împotriva proiectului au votat 2 consilieri USR și 1 consilier PNL. De asemenea, s-au abținut 6 consilieri USR și 1 consilier PNL.

Primarul General, Gabriela Firea: „Scopul proiectului este acela de a-l declara pe omul de cultură Tudor Gheorghe Cetățean de Onoare al Municipiului București, fără a ține cont de preocupările sale politice. Este o modalitate prin care ne arătăm aprecierea pentru valoarea culturală și artistică a acestei personalități. Tudor Gheorghe rămâne unul dintre cei mai mari artiști ai României, cu un talent și o prezență scenică inconfundabile”. „, se arată într-un comunicat al Primăriei Municipiului Bucureşti

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Știre inițială: În ședința Consiliului General al Capitalei, artistul Tudor Gheorghe a fost votat cetățean de onoare al Bucureștiului. În timp ce valuri de atacuri din partea progresiștilor lovesc necontentit în Tudor Gheorghe, CGMB adoptă un asemenea proiect prin care artistului i se acordă titlul de cetățean de onoare al Bucureștiului.

„Proiectul a fost aprobat cu 33 de voturi pentru, 7 abtineri si 3 voturi impotriva. Au votat pentru 24 de consilieri PSD, 4 consilieri PMP, 2 consilieri ALDE si 3 consilieri PNL, in timp ce impotriva proiectului au votat 2 consilieri USR si 1 consilier PNL. De asemenea, s-au abtinut 6 consilieri USR si 1 consilier PNL. „, scrie dcnews.ro

„Tudor Gheorghe, CETĂȚEAN de onoare al Bucureștiului. Consilierii USR și PNL au votat împotrivă. Recompensă simbolică pentru artistul care a deranjat haita „, scrie activenews.ro

Și jurnalistul Victor Roncea sesizează „reticența” din partea PNL și USR de a se opune total acordării titlului de cetățean de onoare al Bucureștiului pentru Tudor Gheorghe:

„Împotriva proiectului au votat 2 consilieri USR și unul de la PNL iar 6 consilieri USR și un consilier PNL s-au abținut. Nici măcar toți USR-iștii n-au putut să fie contra!”, a scris pe facebook jurnalistul Victor Roncea

Reacții după ce s-a votat împotriva acordării titlului de cetățean de onoare artistului Tudor Gheorghe

Foto:  captură facebook
Foto: captură facebook

„Cât de USR-ist sa fii încât să votezi împotriva lui Tudor Gheorghe?! Spălații pe creier se p… pe toate valorile românești, dar pe romani?!••• Tudor Gheorghe de azi este CETĂȚEAN de onoare al Bucureștiului.PS: Toți Consilierii USR și 2 de la PNL au votat împotrivă sau s-au abținut …”, a scris pe facebook, fost consilier la Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info