Cum se vede situația maghiarilor din România în presa străină: “Maghiarii din România își trăiesc viața de parcă ar fi în Ungaria, și nu în România!”

Tot ce nu poate fi spus liber în România de către presă, de societatea civilă sau de către politicienii români, încorsetați fie sub noul val al tăvălugului global neomarxist, fie sub constrângerile dictate de către niște instituții antinaționale precum CNCD, ne-o spun fără perdea cei din presa străină: “maghiarii din România își trăiesc viața de parcă ar fi în Ungaria, și nu în România!”

Sub semnătura lui Akos Keller-Alant apare un articol în publicația balkaninsight.com, în care acesta vorbește despre infuzia imensă de fonduri către mass-media de limbă maghiară din România, către educație în limba maghiară, către cluburi sportive maghiare și către biserici în limba maghiară din Transilvania, acolo unde peste un milion de etnici maghiari “își trăiesc din ce în ce mai mult viața ca și cum ar fi în Ungaria”.

“În Transilvania, sume uriașe au fost investite pentru mass-media în limba maghiară, facilități sportive, grădinițe, școli și biserici, construind ceea ce Tamás Kiss, cercetător la Institutul Român de Cercetare a Minorităților Naționale, a descris pentru BIRN ca fiind un sistem de „paralelism etnic, cu scopul de construi și a menține un sistem în care maghiarii își pot trăi viața așa cum nu ar fi în România, ci în Ungaria.“”, scrie balkaninsight.com

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Carevasăzică până și presa străină ne spune ceea ce știm cu toții, dar multora le este frică să recunoască sau să dezbată într-o societate chiar mai bolșevică decât cea din timpul staționării sovieticilor în România după război: “maghiarii din România nu sunt discriminați! Ei sunt cei care-i discriminează pe nemaghiari, crezându-se în Ungaria!” (n.r. vezi “Mâinile negre alungate de pe fehér kenyér*” și “Pe lângă asiatici, maghiarii i-au luat în colimator și pe moldoveni? Atacuri împotriva moldovenilor stabiliți în secuime“).

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Cazul Ditrău capătă proporții monstruoase în presa din afara țării: "ROMÂNIA NAZISTĂ?!"

Dum feb. 2 , 2020
Situația muncitorilor din Sri Lanka, veniți pentru a munci ca brutari la Ditrău, o localitate din județul Harghita, a generat nenumărate reacții, atât în presa și societatea civilă din România, cât și în afara țării. În Germania spre exemplu, avem parte de niște reacții deosebit de violente cu privire la […]

Poate vă place și:

libris.ro