libris.ro

(VIDEO) Modul halucinant în care se încearcă umilirea unui profesor român în fața copiilor, în Zagon, județul Covasna

De ceva vreme circulă în spațiul public un clip video halucinant, publicat pentru prima dată de către jurnalistul Marcel Bărbătei pe pagina sa de facebook, și însoțit de un text la fel de șocant: „cum este scos un profesor român din sala de clasă în „Republica autonomă de la Zagon”- Covasna„.

Mărturisim că am vizionat acest clip în buclă, iar și iar, nevenindu-ne să ne credem ochilor și urechilor. Ne înșeală privirea, ne înșeală auzul cumva? NU! O asemenea scenă chiar s-a întâmplat, este una care s-a petrecut cu adevărat. După scenele cu ministra educației dând buzna peste ora unei profesoare, acesta este al doilea lucru cel mai șocant pe care îl vedem în sistemul de învățământ din România.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Foto: captură facebook / Florin Palas
Foto: captură facebook / Florin Palas

Momentul acesta incredibil este comentat pe facebook și de către domnul Florin Palas:

„Va lua seama mass-media din România și la exclusivismul și intoleranța unor autorități publice din județele Harghita, Covasna și Mureș, conduse de cetățeni români de naționalitate maghiară, față de etnicii români din instituțiile publice? Postez o înregistrare despre modul în care un profesor român de matematică este îndepărtat abuziv dintr-o școală din Zagon, județul Covasna. Directorul respectivei unități de învățământ, ce dovedește un comportament ciocoiesc, de parcă școala ar fi moștenire de la mămicuța sa, este protejatul primarului Kis Jozsef, declarat incompatibil cu funcția de primar, printr-o decizie irevocabilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție.Voi reveni asupra acestui caz.”

Ne mirăm de ce profesorii au în ultima vreme în România din ce în ce mai puțină autoritate și respect în fața elevilor? Păi dacă se petrec scene de acest gen în fața copiilor, de unde respect și prețuire pentru condiția de profesor?

Cu toții am avut probabil în școală și profesori de care nouă nu ne-a plăcut, n-am fost poate de acord cu modul lor de lucru, cu sistemul lor de notare, dar chiar și după ani și ani de zile dacă îi întâlnești pe stradă, tot profesori îți rămân, indiferent de calitatea actului pedagogic.

De la postarea clipului video pe pagina de facebook a jurnalistului Marcel Bărbătei, respectiva postare s-a umplut de comentarii pro și contra profesorului român din comuna Zagon, județul Covasna. Este vorba de domnul Precup Alexandru, profesor la Școala Gimnazială „Mikes Kelemen” Zagon, un profesor cu aproape trei decenii petrecute la catedră, după cum chiar el ne mărturisește.

Din tot acest circ desfășurat chiar în fața copiilor la o oră de curs, ni se întărește suspiciunea că profesorul Precup Alexandru este un personaj incomod în Zagon, mai ales pentru curajul de a se opune administrației locale, una coruptă până în măduva oaselor și condusă de către un primar căruia i s-a dus buhul în toate cele patru zări: primarul Kiss Jozsef, spaima pădurilor și a terenurilor încă „neretrocedate”.

„Cum vă explicaţi, domnule primar, că dintr-un simplu salariu de bugetar, aţi ajuns să fiţi proprietarul a aproximativ 400 hectare de terenuri, că aveţi limuzine de lux, cabane, hoteluri, pensiuni-restaurant şi amici de protecţie peste tot?”, acesta era mesajul unui locuitor din comuna Zagon adresat primarului Kiss Jozsef (sursa: Republica Zagon, stat în statul România)

Da, e vorba fix de acelaș primar care a avut tupeul să le ceară socoteală românilor din comună pentru că s-au dus la București să protesteze împotriva Codului Administrativ!

Într-o țară ca a noastră, cu o justiție mai coruptă decât mafia de la colțul străzii, încercarea de a te lupta cu un soi de oligarh local, precum și cu ciracii săi, reprezintă nu doar un act de curaj, ci și un soi de încercare de „sinucidere”.

O altă cauză pentru care este incomod profesorul Precup Alexandru este aceea că a intervenit pentru a apăra caracterul de limbă oficială al limbii române, un adevărat afront pentru cei din tabăra Kiss.

Că domnul Precup Alexandru era incomod până la nevoia acută a directorului școlii de a-l vedea îndepărtat cu orice preț din instituția de învățământ, o dovedesc și documentele pe care acesta ni le-a trimis pe adresa redacției pentru publicare.

Directorul școlii reclamat pentru abuz în serviciu
Directorul școlii reclamat pentru abuz în serviciu

Să fie acestea oare cauzele reale pentru care directorul școlii i-a organizat profesorului Precup Alexandru o „retragere” cu public? Jucând acea miniscenetă chiar în fața copiilor, și asta chiar în timpul unei ore de curs? Adică nu putea fi informat profesorul în particular, în afara orei de curs, sau chiar la cancelarie?

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info