RSS

Partidul S.O.S. România, avertis…

Sâmbătă, 3 iunie 202…

VIDEO | Strigătul bucovinenilor …

Reprezentanții comun…

Pe 11 iunie 2023 va avea loc Sfi…

Pe 11 iunie 2023, de…

Autocarele profesorilor sunt opr…

Cum spuneam și ieri,…

VIDEO | Grevă de mari proporții …

Știm cu toții ce au …

Propagandiștii anti-grevă sunt g…

Se face în mass-medi…

«
»
TwitterFacebookPinterest

Președintele Asociației Calea Neamului: “Oare de ce Humanitas găzduiește o carte care-l glorifică pe Horthy?”

“Pentru cei care nu au intrat pe pagina Mihai Tîrnoveanu, vă spun că la Sfântu Gheorghe pe 24 Ianuarie, a fost ceva grandios: 20 de Călusari, 120 de Urși, 30 de toboșari, 20 ursari si 20 de Moși în frunte cu primarul orașului Dărmănești, Constantin Toma, căruia îi mulțumim pentru TOT!

A fost după părerea mea cea mai puternică manifestare românească din Covasna prilejuită de Ziua Unirii Principatelor Române, meritul principal fiind al oamenilor din Dărmănești si al românilor din Sfântu Gheorghe si împrejurimi, care i-au primit cu brațele deschise pe frații lor de peste Carpați.

A înnebunit vitrina?Capodopera vitrinei Humanitas: "Amiralul Horthy, regentul Ungariei"
A înnebunit vitrina?Capodopera vitrinei Humanitas: “Amiralul Horthy, regentul Ungariei”

Citește și: A înnebunit vitrina? “Capodopera” vitrinei Humanitas: “Amiralul Horthy, regentul Ungariei”

Bunicii si străbunicii acestor moldoveni, împreună cu oltenii, muntenii si ardelenii au făcut Re-Unirea cea Mare de la 1918, au eliberat în Al Doilea Război Mondial orasul Sfântu Gheorghe de sub ocupația horthystă (oare de ce Humanitas gazduieste o carte care-l glorifică pe Horthy?), bunicii si străbunicii acestor Oameni-Urs din Dărmănești, Bacău, de pe Valea Uzului, au clădit România cu sânge si oase.

În zbaterea Jocului lor este o întreagă Istorie Milenară.Urmează să scriem în continuare Istorie. Împreună. Linia de Fier a Rezistenței Românești nu se va rupe, în pofida vremurilor.
Suntem si vom rămâne în Timpul Național.
Dumnezeu ne va ajuta.”

apiland.ro

Autor: Mihai Tîrnoveanu


Nota redacției: Același lucru se întreabă și col. R. Dr. Constantin Moșincat, care a descoperit în vitrina unei librării dintr-o zonă centrală din Oradea, un spațiu care-ți invada privirea cu același volum (n.r. vezi A înnebunit vitrina? “Capodopera” vitrinei Humanitas: “Amiralul Horthy, regentul Ungariei”) la care face referire și președintele Asociației Calea Neamului, dr. Mihai Tîrnoveanu. Aproape tot ce înseamnă elită militară și culturală din perioada interbelică a României, este cuprinsă sub niște aspre și unori chiar total nedrepte etichete, multe dintre ele “lipite” elitei românești chiar în cea mai neagră perioadă a anilor ’50, în timpul epurărilor și persecuțiilor staliniste. Și acum copiii și nepoții acelor călăi continuă munca de distrugere a reperelor identitare românești, fix pe modelul predecesorilor lor din anii ’50: un Mihai Roller este înlocuit cu un Lucian Boia, în cele mai importante funcții de conducere a statului român sunt propulsați samavolnic cu precădere alogeni care urăsc din rărunchi neamul românesc, cultura românească, spiritualitatea românească, și tot ceea ce înseamnă legături ale neamului românesc cu cerul și cu pământul. Chiar așa, Humanitas? De ce?Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]