Președintele Asociației Calea Neamului: „Oare de ce Humanitas găzduiește o carte care-l glorifică pe Horthy?”

„Pentru cei care nu au intrat pe pagina Mihai Tîrnoveanu, vă spun că la Sfântu Gheorghe pe 24 Ianuarie, a fost ceva grandios: 20 de Călusari, 120 de Urși, 30 de toboșari, 20 ursari si 20 de Moși în frunte cu primarul orașului Dărmănești, Constantin Toma, căruia îi mulțumim pentru TOT!

A fost după părerea mea cea mai puternică manifestare românească din Covasna prilejuită de Ziua Unirii Principatelor Române, meritul principal fiind al oamenilor din Dărmănești si al românilor din Sfântu Gheorghe si împrejurimi, care i-au primit cu brațele deschise pe frații lor de peste Carpați.

A înnebunit vitrina?Capodopera vitrinei Humanitas: "Amiralul Horthy, regentul Ungariei"
A înnebunit vitrina?Capodopera vitrinei Humanitas: „Amiralul Horthy, regentul Ungariei”

Citește și: A înnebunit vitrina? “Capodopera” vitrinei Humanitas: “Amiralul Horthy, regentul Ungariei”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Bunicii si străbunicii acestor moldoveni, împreună cu oltenii, muntenii si ardelenii au făcut Re-Unirea cea Mare de la 1918, au eliberat în Al Doilea Război Mondial orasul Sfântu Gheorghe de sub ocupația horthystă (oare de ce Humanitas gazduieste o carte care-l glorifică pe Horthy?), bunicii si străbunicii acestor Oameni-Urs din Dărmănești, Bacău, de pe Valea Uzului, au clădit România cu sânge si oase.

În zbaterea Jocului lor este o întreagă Istorie Milenară.Urmează să scriem în continuare Istorie. Împreună. Linia de Fier a Rezistenței Românești nu se va rupe, în pofida vremurilor.
Suntem si vom rămâne în Timpul Național.
Dumnezeu ne va ajuta.”

Autor: Mihai Tîrnoveanu


Nota redacției: Același lucru se întreabă și col. R. Dr. Constantin Moșincat, care a descoperit în vitrina unei librării dintr-o zonă centrală din Oradea, un spațiu care-ți invada privirea cu același volum (n.r. vezi A înnebunit vitrina? “Capodopera” vitrinei Humanitas: “Amiralul Horthy, regentul Ungariei”) la care face referire și președintele Asociației Calea Neamului, dr. Mihai Tîrnoveanu. Aproape tot ce înseamnă elită militară și culturală din perioada interbelică a României, este cuprinsă sub niște aspre și unori chiar total nedrepte etichete, multe dintre ele „lipite” elitei românești chiar în cea mai neagră perioadă a anilor ’50, în timpul epurărilor și persecuțiilor staliniste. Și acum copiii și nepoții acelor călăi continuă munca de distrugere a reperelor identitare românești, fix pe modelul predecesorilor lor din anii ’50: un Mihai Roller este înlocuit cu un Lucian Boia, în cele mai importante funcții de conducere a statului român sunt propulsați samavolnic cu precădere alogeni care urăsc din rărunchi neamul românesc, cultura românească, spiritualitatea românească, și tot ceea ce înseamnă legături ale neamului românesc cu cerul și cu pământul. Chiar așa, Humanitas? De ce?

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Mihai Tirnoveanu

Mihai Tirnoveanu

Doctor Președintele Asociației Calea Neamului Vicepreședintele Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș