Un artist careian care expune sculpturi inspirate din migrația maghiarilor, atacă un consilier român cu expresia de „migrant intern”!?


Sâmbătă, 22 februarie 2020, de la ora 12.30, la Castelul Károlyi din municipiul Carei va avea loc vernisajul expoziției de artă plastică a artiștilor Vasile Kóter László și Kovács Emil Lajos. Vor fi expuse sculpturi având ca temă venirea maghiarilor în aceste locuri după cum precizează Vasile Koter pe pagina sa, scrie Buletin de Carei.


Nu încetează să ne uimească numărul mare de paradoxuri oferite de către anumiți reprezentanți ai extremismului maghiar din România. Deși este un artist care realizează sculpturi având ca tema migrația maghiarilor către zone actuale din Europa, sculptorul Vasile Koter (László) l-a atacat recent pe un consilier român din Carei cu expresia de „migrant intern”.

„Vasile Kóter László este artistul care l-a catalogat pe consilierul local careian Ilie Ciută, pe pagina acestuia, ca fiind ,,migrant intern,, referindu-se se pare la locul să de naștere deși în situația consilierului Ciută se află și primarul Kovacs care s-a născut în județul Maramureș. În afară de invective și exprimări mizerabile, artistul născut la Carei nu poate aduce niciun argument concret împotriva consilierului Ciută privind manipularea de care îl acuză.”, mai scrie Buletin de Carei

Nota noastră: Ce concluzie am putea oare noi trage din acest standard dublu al artistului Vasile Koter (László)? Că migrația e ceva onorabil și de admirat când e vorba de istoria maghiarilor, iar atunci când e vorba de români e ceva rușinos, chiar dacă din punct de vedere „tehnic” nici măcar nu se poate vorbi de migranți români, câtă vreme aceștia nu fac altceva decât să se mute dintr-un oraș în altul din aceeași țară, spre deosebire de concetățenii maghiari, care au venit aici ca „oaspeți”, iar acum se vor stăpâni, vor autonomii, regionalizări, federalizări, etc.

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns