RSS

23 septembrie 1940: La Oradea au…

23 Septembrie 1940: …

17 septembrie 1941: Cu ocazia re…

Maghiarizarea forțat…

Câțiva oameni hotărâți pot schim…

Câțiva oameni hotărâ…

16 septembrie 1941: în Cluj auto…

La doar un an de la …

Zece revendicări imediate ale pr…

"În urma cele mai re…

În noaptea de 13 spre 14 septemb…

În noaptea din 13/14…

12 septembrie 1940: La Baia Mare…

Ziua de 12 septembri…

Viorica-Elisabeta Lupu va candid…

Viorica-Elisabeta Lu…

PNL-eii iubesc dictatura! Or fi …

PNL-eii iubesc dicta…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Nou atac asupra “guvernului Mandolină”: Liberalii nu cresc pensiile şi alocaţiile, dar cresc preţurile!

Print Friendly, PDF & Email

Există un principiu care guvernează viaţa socială şi acesta este solidaritatea. (…) Ar trebui să fie parte integrantă şi din concepţiile politice ale actualei puteri, mai ales că defilează cu sloganuri populiste, gen „Romania normală!”. Nu există normalitate în lipsa solidarităţii. Să schimbe sloganul! Să adopte „nu sunt bani”. Este, oricum, mai aproape de năzuinţele şi explicaţiile pernicioase ale liberalilor.

Solidaritatea nu înseamnă oferirea de pomeni electorale, aşa cum interpretează feluriţi corifei ai aşa – zise drepte.Solidaritatea este (de exemplu) principiul pe care se bazează sistemul de pensii şi nu numai în România şi peste tot în lumea civilizată, de aproximativ un secol şi jumatate. Pensionarii nu sunt „asistaţi social”, aşa cum afirma fostul Preşedinte al Republicii.

Bine, excelenţa sa spunea şi că România nu este stat social, deşi Constituţia ţării exact asta stipulează. Ex Preşedintele nu era tocmai ceea ce am putea numi un gânditor sau un teoretician.Sistemul de pensii se bizuie pe contributivitate, rod al solidarităţii oamenilor care muncesc şi produc. Nu este un cadou oferit cu mărinimie de stat. Este un drept.

Majorarea pensiilor nu este o pomană electorală. Este o dovadă de înţelegere, respectare a legalităţii şi respect omenesc faţă de unul dintre segmentele mai vulnerabile ale societăţii. Este, de fapt, o obligaţie.

Ar mai fi de spus că pensiile românilor sunt cele mai mici din Uniunea Europeană.Celalalt segment vulnerabil sunt copiii. Nici lor nu le facem pomană electorală dacă le dublăm alocaţiile. Au nevoie şi de sprijinul statului, nu numai de eforturile familiei.

Vrem să creştem o generaţie sănătoasă, hrănită corect, învăţată corect, educată corect? De altfel, legea dublării alocaţiilor este promulgată de către preşedinte şi publicată în Monitorul Oficial. Este o lege.Vrem ca tinerii noştri să crească bine, vrem ca parinţii şi bunicii noştri să îşi trăiască anii senectuţii în mod onorabil, fără teamă de boală şi de spectrul sărăciei?

Evident că noi, social- democraţii, asta am dorit şi asta am legiferat.Dreapta nu este de acord cu dublarea alocaţiilor. În ceea ce priveşte pensiile dreapta se bâlbâie: „ nu în septembrie”, „mai vedem”, „mai declarăm”, „mai negăm”, „mai acuzăm PSD-ul”, „găsim noi ceva”. Și, ştii ce, drag electorat, noi, liberalii nu am trecut creşterile în programul nostru de guvernare.

De fapt, nu avem bani şi nici nu vom creşte pensiile şi alocaţiile. Noi, liberalii vom creşte preţurile, le vom liberaliza, că tot face parte din familia de cuvinte a substantivului liberal.“, se arată în comunicatul de presă al deputatei Alina TeişSite-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

libris.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info