Nou atac asupra „guvernului Mandolină”: Liberalii nu cresc pensiile şi alocaţiile, dar cresc preţurile!

Există un principiu care guvernează viaţa socială şi acesta este solidaritatea. (…) Ar trebui să fie parte integrantă şi din concepţiile politice ale actualei puteri, mai ales că defilează cu sloganuri populiste, gen „Romania normală!”. Nu există normalitate în lipsa solidarităţii. Să schimbe sloganul! Să adopte „nu sunt bani”. Este, oricum, mai aproape de năzuinţele şi explicaţiile pernicioase ale liberalilor.

Solidaritatea nu înseamnă oferirea de pomeni electorale, aşa cum interpretează feluriţi corifei ai aşa – zise drepte.Solidaritatea este (de exemplu) principiul pe care se bazează sistemul de pensii şi nu numai în România şi peste tot în lumea civilizată, de aproximativ un secol şi jumatate. Pensionarii nu sunt „asistaţi social”, aşa cum afirma fostul Preşedinte al Republicii.

Bine, excelenţa sa spunea şi că România nu este stat social, deşi Constituţia ţării exact asta stipulează. Ex Preşedintele nu era tocmai ceea ce am putea numi un gânditor sau un teoretician.Sistemul de pensii se bizuie pe contributivitate, rod al solidarităţii oamenilor care muncesc şi produc. Nu este un cadou oferit cu mărinimie de stat. Este un drept.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Majorarea pensiilor nu este o pomană electorală. Este o dovadă de înţelegere, respectare a legalităţii şi respect omenesc faţă de unul dintre segmentele mai vulnerabile ale societăţii. Este, de fapt, o obligaţie.

Ar mai fi de spus că pensiile românilor sunt cele mai mici din Uniunea Europeană.Celalalt segment vulnerabil sunt copiii. Nici lor nu le facem pomană electorală dacă le dublăm alocaţiile. Au nevoie şi de sprijinul statului, nu numai de eforturile familiei.

Vrem să creştem o generaţie sănătoasă, hrănită corect, învăţată corect, educată corect? De altfel, legea dublării alocaţiilor este promulgată de către preşedinte şi publicată în Monitorul Oficial. Este o lege.Vrem ca tinerii noştri să crească bine, vrem ca parinţii şi bunicii noştri să îşi trăiască anii senectuţii în mod onorabil, fără teamă de boală şi de spectrul sărăciei?

Evident că noi, social- democraţii, asta am dorit şi asta am legiferat.Dreapta nu este de acord cu dublarea alocaţiilor. În ceea ce priveşte pensiile dreapta se bâlbâie: „ nu în septembrie”, „mai vedem”, „mai declarăm”, „mai negăm”, „mai acuzăm PSD-ul”, „găsim noi ceva”. Și, ştii ce, drag electorat, noi, liberalii nu am trecut creşterile în programul nostru de guvernare.

De fapt, nu avem bani şi nici nu vom creşte pensiile şi alocaţiile. Noi, liberalii vom creşte preţurile, le vom liberaliza, că tot face parte din familia de cuvinte a substantivului liberal.„, se arată în comunicatul de presă al deputatei Alina Teiş

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info