Un deputat român atacat pentru că a vorbit în favoarea protejării și punerii în valoare a cetăților dacice

Deputatul Daniel Gheorghe este atacat de clica antiromânilor cu fobie la tot ce este legat de istoria dacilor.


” După ce acum două săptămâni a fost linșat artistul Tudor Gheorghe pentru motive pe care nici acum nu le înțeleg, acum este atacat deputatul Daniel Gheorghe, pentru motive care mi se par la fel de obscure. Iar între cei care îl linșează îi găsim pe aceiași „progresiști” din gașca Mîndruță et comp.”, scrie activenews.ro


“Cetățile Dacice sunt parte a patrimoniului de civilizație și cultură care definește România și îmbogățește lumea întreagă! Este foarte benefic faptul că Parlamentului României a înțeles a găsi consens sub aspectul apărării și păstrarii mostenirii Daciei strabune din care ne tragem noi, Românii!”, scrie pe facebook deputatul Daniel Gheorghe

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Când a izbucnit scandalul mediatic legat de cazul de la Ditrău, chiar ne-am spus atunci că dacă ar fi avut parte și cetățile dacice măcar de 1% din toată atenția acordată acelui caz, atunci am avea deja măcar o cetate dacică amenajată decent în România, poate chiar și o reconstituire la scară reală a unei cetăți dacice. Din păcate, mare parte din istoria dacilor zace încă îngropată, aflată la mila hoților, a vânătorilor de artefacte, sau ascunsă de către niște așa ziși istorici “cu misiune”, cum am auzit că există prin Harghita, Covasna, Mureș, și chiar prin nord vestul României.

Cu ce i-a stârnit deputatul Daniel Gheorghe pe acești neiubitori de daci, alergici la “dacopatie”(n.r. varianta / pretextul lor)? Cu un discurs, cu o pledoarie în sprijinul protejării și a punerii în valoare a cetăților dacice, a căror stare este mai mult decât jalnică:

„Sarmisegetusa reprezintă nu doar o cetate din România, ci reprezintă o parte esențială din patrimoniul mondial al culturii, istoriei și civilizației omenești.

Pentru noi toți, Sarmizegetusa și cetățile dacice din Munții Orăștiei reprezintă legătura noastră cu trecutul străvechi și moștenirea pe care noi o avem în acest pământ în care ne-am născut și din care provenim.

Pentru că, să nu uităm, înainte de orice altceva, suntem daci și în venele multora dintre cei care suntem aici, în acest Parlament, curge sângele geților și dacilor care au trăit acum 2000 de ani și care au creat o mare civilizație a Europei! 

Cred că aici trebuie să existe o conlucrare între autoritățile publice locale și autoritățile guvernamentale și, în viitor, trebuie să avem în vedere inclusiv un program de investiții majore care să ducă la explorarea arheologică a Munților Orăștiei și a cetății de la Grădiștea Muncelului – Sarmizegetusa Regia, în așa măsură încât toate vestigiile civilizației dacice, parte esențială din cultura și spiritualitatea românească, să fie aduse la lumină. 

Noi, astăzi, la Sarmizegetusa am scos la lumină doar incinta sacră. O bună parte din ceea ce a însemnat orașul Sarmizegetusa de pe vremea regelui Decebal încă zace sub pământ și zace acolo, în Munții Orăștiei.

Este foarte important să înțelegem acest lucru și, acolo, în Munții Orăștiei, la Sarmizegetusa, la Blidaru, la Costești, la toate celelalte cetăți din zonă să aibă loc lucrări majore, care să ducă la descoperirea tuturor vestigiilor arheologice fundamentale pentru istoria noastră și pentru istoria omenirii. 

Așadar, să nu mai lăsăm hoții de comori și să nu mai lăsăm tâlharii să devasteze Sarmizegetusa, ci să facem din Sarmizegetusa un reper a ceea ce reprezintă identitatea națională românească!”, a declarat deputatul Daniel Gheorghe, în Camerei Deputaților

Antiromânismul devine culmea, chiar în România(!?), tot mai mizerabil pe zi ce trece. Deși nu-ți trebuie facultate de istorie pentru a vedea și a constata cu ochiul liber cum ne batem joc de un potențial arheologic de o valoare istorică rară, de cetățile și siturile dacice lăsate în paragină, lăsate pradă hoților de comori, există de ani buni o clică antiromânească în România, mai ales în mediile snobismului “culturnic”, cu o puternică fobie la orice propoziție care conține cuvinte precum: dac, Dacia, geto-daci, cetăți dacice, vestigii arheologice de origine geto-dacă.

E drept că există în ultima vreme, cel puțin în mediul virtual, și câteva personaje care aberează cu teorii fanteziste legate de istoria dacilor, nesusținute deloc de izvoare sau argumente raționale, însă acesta nu este un motiv pentru a-ți bate joc de cetățile dacice, de multă istorie care zace încă îngropată din cauza lipsei de implicare a autorităților din ultimele trei decenii.

Dacă azi cunoaștem încă atât de puțin despre daci, asta e și din vina celor care în ultimii 30 de ani aproape că n-au mai adaugat deloc niște file importante legate de istoria geto-dacilor.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Nou atac asupra "guvernului Mandolină": Liberalii nu cresc pensiile şi alocaţiile, dar cresc preţurile!

mar feb. 18 , 2020
Nu există normalitate în lipsa solidarităţii. Să schimbe sloganul! Să adopte „nu sunt bani”. Este, oricum, mai aproape de năzuinţele şi explicaţiile pernicioase ale liberalilor.

Poate vă place și:

libris.ro