Apelul A.U.R. către autorităţi, legat de coronavirus: Spuneți adevărul despre cazuri!


Alianța pentru Unirea Românilor (A.U.R.) a lansat joi un apel către autorități, mass-media și românii din țară, dar și din diaspora, pe marginea subiectului infectării cu noul coronavirus (Covid-19).


Gripa care astăzi cutreieră lumea reprezintă o provocare pentru întreaga omenire, dar în cele din urmă o să treacă. Facem un apel către factorii politici, să dea dovadă de calm și de responsabilitate, dar și către societate – să nu ne își dea frâu liber imaginației și să răspândească propaganda, de multe ori, de inspirație de la Kremlin. Îi îndemnăm pe românii aflați peste hotare, în calitatea noastră de partid care reprezintă diaspora, să asculte sfaturile și indicațiile autorităților din statele în care trăiesc, fie Spania, fie Italia sau Marea Britanie, și să transmită mai departe numai informații verificate”, a declarat joi copreședintele A.U.R. George Simion, în cadrul unei conferințe de presă.

Lansăm un apel și către presă, a cărei calitate lasă de dorit – avem prea multe știri senzaționale, prea multe clickbait-uri, prea multă panică provocată de televiziunile noastre. Să înțelegem că e un subiect delicat, să nu inducem panica în societate. O să treacă și această criză, e o criză serioasă, pe care trebuie să o tratăm serios. Totodată, noi știm care sunt realitățile, avem prieteni, cunoscuți care lucrează la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș”, știm că există mai multe cazuri confirmate de infecție cu coronavirus. E bine ca autortitățile să nu se erijeze într-un modelator al opiniei publice. E bine ca autoritățile să nu lase loc de îndoieli. Fiți sinceri cu populația și spuneți adevărul, e cea mai bună strategie de comunicare! Altfel, veți da naștere unor teorii ale conspirației! Avem nevoie de un guvern plin, responsabil pentru faptele sale. Dacă nu puteți genera astfel de lucru, vom găsi în altă parte politicieni și parlamentari. Tocmai de aceea am constituit Alianța pentru Unirea Românilor”, a concluzionat George Simion.

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns