George Simion: Guvernul și Parlamentul lucrează în beneficiul evazioniștilor sau al țării?

Într-o conferință de presă ținută la sediul Partidului AUR, joi 5 martie , George Simion a prezentat pe scurt cazul celor 2 miliarde de euro pe care statul român îi poate pierde din cauza incompetenței.

apiland.ro

Pe 21 ianuarie, CCR a emis o decizie prin care a hotărât că prelungirea  automată a sechestrului ANAF până la finalul cercetării penale este neconstituțională. Altfel spus, legea trebuie să menționeze un termen-limită până la care este instituit sechestrul pe averea unui presupus evazionist.

Conform Constituției, Parlamentul și Guvernul trebuiau să revizuiască legea în termen de 45 de zile, în sensul impunerii unui termen până la care măsurile asiguratorii (sechestrul) să rămână în vigoare. Acest termen de 45 de zile expiră pe 6 martie.

Începând de la această dată, toți cei care au dosare de evaziune fiscală vor putea solicita în Justiție ridicarea sechestrului pe activele deținute. Odată ridicat sechestrul, vor putea trece activele pe numele prietenilor sau rudelor, sau le vor putea vinde. Pe scurt, evazioniștii își vor putea pune la adăpost averile.

Toți cei cu dosare de evaziune fiscală jubilează în acest moment.

În condițiile în care guvernul PNL reclamă greaua moștenire lăsată de PSD (deficitul bugetar și lipsa banilor la bugetul de stat), același guvern PNL oferă o mita electorală infractorilor în cuantum total de peste 2 miliarde de euro, conform unor informații vehiculate în presă. Cu 2 miliarde de euro se putea construi autostrada Ploiești – Brașov de pe Valea Prahovei.

Întrebările pe care George Simion le-a lansat în spațiul public sunt: A fost prostie sau rea-credință? De ce timp de 45 de zile Guvernul și Parlamentul nu au pus legea în acord cu decizia CCR? Guvernul și Parlamentul lucrează în beneficiul evazioniștilor sau al țării? Sau pur și simplu nu lucrează și fiecare face ce vrea în această țară?

Un guvern interimar nu poate da OUG pentru a modifica legea în conformitate cu decizia CCR. În Parlament nu există o majoritate în acest moment care să legifereze în beneficiul României și al românilor.Acest interimat și joaca de-a alegerile anticipate începe să ne coste foarte scump, a mai afirmat George Simion.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]