În timp ce tineretul condamnă masiv totalitarismul, actuala clasă politică îl promovează asiduu?

La mijlocul lunii februarie a.c. am descoperit cu o plăcută surprindere numărul mare de tineri veniți cu autocarele din țară pentru a vizita Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței de la Sighet. Trebuie să mărturisim că am fost chiar impresionați de numărul foarte mare de tineri dornici să viziteze un asemenea obiectiv, și am observat la mulți dintre ei transfigurarea de chipurile lor atunci când traversau celulele foștilor deținuți politici de la închisoarea Sighet și dădeau cu ochii de exponatele cutremurătoare care redau condițiile îngrozitoare în care erau ținuți cei închiși în acest sistem de abatorizare fizică, ideologică și morală.

Am auzit atunci cuvinte și impresii pe care nu credeam că le voi putea auzi vreodată din gura unor minți și unor intelecte atât de necoapte încă. Pe unii dintre ei, pe cei mai sensibili, informațiile și conștientizarea a ceea ce au însemnat aceste centre de detenție într-una dintre cele mai negre și mai crunte perioade istorice din istoria României, era limpede că i-a marcat. Toate acele cruzimi de o ferocitate, de o sălbăticie care nu are nimic în comun cu umanitatea, i-au făcut pe mulți să cadă pe gânduri.

Tinerii de la Asociația ASCOR Iași, în vizită la Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței de la Sighet

Am constatat așadar, că tineretul românesc condamnă în masă totalitarismul acelor vremuri. Și atunci, tu clasă politică românească actuală, nemernică, trădătoare și coruptă până în măduva oaselor, vii din nou și propui măsuri totalitare precum dictatură medicală, vaccinare obligatorie, sau vrei să-i iei românului porcului din bătătură (n.r. vezi Atentat la proprietatea țăranului român. Creșterea porcilor în gospodărie, doar cu respectarea anumitor condiții de biosecuritate, comercializarea fiind posibilă după înlăturarea vacilor și caprelor), exact ca pe vremea bolșevicilor?

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro
Tinerii de la Asociația ASCOR Iași, în vizită la Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței de la Sighet

Galerie Foto:

[envira-gallery id=”107675″]

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

George Simion: Guvernul și Parlamentul lucrează în beneficiul evazioniștilor sau al țării?

joi mart. 5 , 2020
Într-o conferință de presă ținută la sediul Partidului AUR, joi 5 martie , George Simion a prezentat pe scurt cazul celor 2 miliarde de euro pe care statul român îi poate pierde din cauza incompetenței. Pe 21 ianuarie, CCR a emis o decizie prin care a hotărât că prelungirea  automată […]

Poate vă place și:

libris.ro