În timp ce tineretul condamnă masiv totalitarismul, actuala clasă politică îl promovează asiduu?

La mijlocul lunii februarie a.c. am descoperit cu o plăcută surprindere numărul mare de tineri veniți cu autocarele din țară pentru a vizita Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței de la Sighet. Trebuie să mărturisim că am fost chiar impresionați de numărul foarte mare de tineri dornici să viziteze un asemenea obiectiv, și am observat la mulți dintre ei transfigurarea de chipurile lor atunci când traversau celulele foștilor deținuți politici de la închisoarea Sighet și dădeau cu ochii de exponatele cutremurătoare care redau condițiile îngrozitoare în care erau ținuți cei închiși în acest sistem de abatorizare fizică, ideologică și morală.

Am auzit atunci cuvinte și impresii pe care nu credeam că le voi putea auzi vreodată din gura unor minți și unor intelecte atât de necoapte încă. Pe unii dintre ei, pe cei mai sensibili, informațiile și conștientizarea a ceea ce au însemnat aceste centre de detenție într-una dintre cele mai negre și mai crunte perioade istorice din istoria României, era limpede că i-a marcat. Toate acele cruzimi de o ferocitate, de o sălbăticie care nu are nimic în comun cu umanitatea, i-au făcut pe mulți să cadă pe gânduri.

apiland.ro
Tinerii de la Asociația ASCOR Iași, în vizită la Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței de la Sighet

Am constatat așadar, că tineretul românesc condamnă în masă totalitarismul acelor vremuri. Și atunci, tu clasă politică românească actuală, nemernică, trădătoare și coruptă până în măduva oaselor, vii din nou și propui măsuri totalitare precum dictatură medicală, vaccinare obligatorie, sau vrei să-i iei românului porcului din bătătură (n.r. vezi Atentat la proprietatea țăranului român. Creșterea porcilor în gospodărie, doar cu respectarea anumitor condiții de biosecuritate, comercializarea fiind posibilă după înlăturarea vacilor și caprelor), exact ca pe vremea bolșevicilor?

Tinerii de la Asociația ASCOR Iași, în vizită la Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței de la Sighet

Galerie Foto:


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]