Ziua foștilor deținuți politici anticomuniști, comemorată la Iași lângă Biserica Metocul Maicilor de pe bulevardul Independenței

Print Friendly, PDF & Email

” Liga Studenţilor (LS IAȘI), alături de Societatea Studenților Teologi din Iași (SSTI) și Asociația Foștilor Deținuți Politici din România (AFDPR) – filiala Iași organizează luni, 9 martie, de la ora 12:00, comemorarea anuală a foștilor deținuți politici și luptători anticomuniști, la monumentul închinat acestora, lângă Biserica Metocul Maicilor de pe bulevardul Independenței.

Vă îndemnăm să aduceți candele (lumănări), flori sau coroane, pentru a fi depuse la monument.

La data de 9 martie, când Biserica face prăznuirea Sfinților 40 de Mucenici din Sevastia, sunt comemorate victimele regimului comunist din România.

Prin Legea 247/2011, ziua de 9 martie a fost instituită drept Ziua Deținuților Politici Anticomuniști din perioada 1944-1989.

Biserica „Sf. Parascheva” – Metocul Maicilor a fost unul dintre locurile reprezentative ale rezistenței anticomuniste a studenților și elevilor ieșeni, acestea fiind adăpostiți și ajutați permanent în acei ani tulburi de preotul paroh Ioan Tatulea, fost deținut politic anticomunist la rândul său.

La manifestare vor fi prezenți foști deținuți politici care au supraviețuit regimului comunist și reprezentanți ai autorităților locale.

Liga Studenților se implică constant în conservarea și promovarea memoriei luptei foștilor deținuți politici și luptători anticomuniști, în special a studenților și elevilor care s-au opus instaurării și perpetuării regimului comunist în România.”, se arată în comunicatul publicat pe facebook de către Liga Studenţilor (LS IAȘI)

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info