Ziua foștilor deținuți politici anticomuniști, comemorată la Iași lângă Biserica Metocul Maicilor de pe bulevardul Independenței

” Liga Studenţilor (LS IAȘI), alături de Societatea Studenților Teologi din Iași (SSTI) și Asociația Foștilor Deținuți Politici din România (AFDPR) – filiala Iași organizează luni, 9 martie, de la ora 12:00, comemorarea anuală a foștilor deținuți politici și luptători anticomuniști, la monumentul închinat acestora, lângă Biserica Metocul Maicilor de pe bulevardul Independenței.

Vă îndemnăm să aduceți candele (lumănări), flori sau coroane, pentru a fi depuse la monument.

La data de 9 martie, când Biserica face prăznuirea Sfinților 40 de Mucenici din Sevastia, sunt comemorate victimele regimului comunist din România.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Prin Legea 247/2011, ziua de 9 martie a fost instituită drept Ziua Deținuților Politici Anticomuniști din perioada 1944-1989.

Biserica „Sf. Parascheva” – Metocul Maicilor a fost unul dintre locurile reprezentative ale rezistenței anticomuniste a studenților și elevilor ieșeni, acestea fiind adăpostiți și ajutați permanent în acei ani tulburi de preotul paroh Ioan Tatulea, fost deținut politic anticomunist la rândul său.

La manifestare vor fi prezenți foști deținuți politici care au supraviețuit regimului comunist și reprezentanți ai autorităților locale.

Liga Studenților se implică constant în conservarea și promovarea memoriei luptei foștilor deținuți politici și luptători anticomuniști, în special a studenților și elevilor care s-au opus instaurării și perpetuării regimului comunist în România.”, se arată în comunicatul publicat pe facebook de către Liga Studenţilor (LS IAȘI)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

Calea Neamului: Răpuneți deznădejdea, veniți în rândurile celor care au certitudinea că poporul român se poate, prin Credință și Faptă, ridica pe Linia Neamului

lun mart. 9 , 2020
Doamne ajută oameni buni, avem o grămadă de treabă si mijloace puține, în timp ce ong-urile maghiare primesc milioane de euro de la statul vecin si prieten, au resurse imense. Asociația Calea Neamului are nevoie de o statie de sonorizare performantă si de un microbuz de 9 locuri sau de […]

Poate vă place și:

libris.ro