Alertă! Numeroase incendii de vegetație uscată în județul IAȘI

Un buletin informativ publicat pe site-ul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Iași, anunță o situație îngrijorătoare pe data de 2 aprilie 2020: detașamentele de pompieri din Iași au fost solicitate la stingerea a mai multor incendii de vegetație uscată, însumând în unele cazuri suprafețe chiar și de zeci de hectare de vegetație uscată.

“În data de 02.04.2020, ora 14:22, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Lețcani, comuna Lețcani, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. Au ars aproximativ 10 hectare de vegetație uscată, 1800 copaci Paulownia și o instalație de irigare. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

În data de 02.04.2020, ora 14:39, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Bogdănești, comuna Horlești, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. Au ars aproximativ 5 hectare de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

În data de 02.04.2020, ora 14:59, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Bogdănești, comuna Horlești, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. Au ars aproximativ 130 hectare de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

În data de 02.04.2020, ora 15:10, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Slobozia, comuna Ciurea, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. Au ars aproximativ 70 hectare de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

În data de 02.04.2020, ora 16:16, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Blaga, comuna Schitu – Duca, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje proprietate individuală. Au ars aproximativ 7 tone de furaje și 15 metri liniari de gard din scândură. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jocul copiilor cu focul.

libris.ro

În data de 02.04.2020, ora 19:00, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Cicoarei, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. Au ars aproximativ 0,5 hectare de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

În data de 02.04.2020, ora 21:02, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Goruni, comuna Tomești, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. Au ars aproximativ 0,4 hectare de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.”, se arată în buletinul informativ al ISUJ Iași


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info